Fitbit Alta – review

Fitbit Alta – review

fitbit alta

Inmiddels heb ik nu ruim twee maanden mijn fitbit alta. De reden waarom ik de Alta heb gekocht was vanwege het mooie design. Ik wilde namelijk ook een vervanging voor mijn horloge. En ik heb hem gekocht van mijn laatste salaris, vond het wel een leuk aandenken.

Wat ik er tot nu toe van vindt?

In een woord geweldig. Het design is inderdaad mooi en vrouwelijk. Het is een mooi zwart bandje met gouden accenten. Wanneer je, je fitbit aan je pols hebt gedaan voelt hij echt bijzonder licht. Ik had hier helemaal geen rekening mee gehouden en was heel erg verbaast dat hij zo licht is. Ik maakte voor Mieke een filmpje  en zeg daar ook gelijk hoe licht ik hem wel niet vind.

Wanneer de fitbit aan je pols zit, en je kijkt erop, licht hij op, en laat hij de tijd zien. Wanneer je dan doorklikt komen je aantal stappen, aantal kilometers, verbrande calorieën en als laatste de hoeveelheid actieve minuten. Soms moet je wel behoorlijk tikken om je fitbit ‘aan’ te krijgen. Dat vind ik soms wel irritant.

De batterij gaat bij mij gemiddeld zo’n 6 á 7 dagen mee. Wel heb ik standaard synchroniseren uit staan.

Wat ik ook een voordeel vind aan de fitbit Alta is dat je de bandjes eraf kan halen. En alleen het uurwerk overhoudt en deze dus makkelijk in je schoen of broekzak kan doen. Ik wandel vrij veel met de kinderwagen, dan haal ik de bandjes er vanaf en doe ik het uurwerk in mijn schoen of broekzak.fitbit alta

Ik had niet verwacht dat de fitbit Alta zo’n positieve uitwerking zou hebben. Natuurlijk werken de challanges hier voornamelijk aan mee. Maar ik wandel nu veel meer dan voorheen. En je wordt veel bewuster overal van. En dat is nooit verkeerd!

Heb jij een activiteiten tracker? Wat vind jij ervan? Laat het weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *