Fitbit Flex 2 – review

Fitbit Flex 2 – review

fitbit

Voor een paar weken geleden konden jullie al Hetty haar review lezen over de fitbit Alta. Nu is het mijn beurt om te vertellen over de fitbit flex 2. Hiervoor heb ik een klein jaartje de Jawbone Up 3 gehad, omdat deze voor de tweede keer stuk ging mocht ik voor hetzelfde geld ook een andere product uitkiezen. Mijn keuze is toen gevallen op de fitbit Flex 2. Ik gebruik de fitbit nu een half jaar met veel plezier. Benieuwd waarom ik de fitbit gebruik, wat zijn de voor- en nadelen en waarom is het nu interessant om bij te houden hoeveel stappen je zet, lees dan snel verder.

Algemene informatie

De flex 2 registreert je hoeveelheid stappen, slaap en je verbranden calorieën. De fitbit flex 2 heeft als enige activiteiten tracker van fitbit geen scherm. Hierdoor kun je niets aflezen van de fitbit zelf en zul je dus altijd je mobiel bij de hand moeten hebben om via de app te kijken hoeveel stappen je al hebt gezet. Wel zijn er lampjes op de fitbit zichtbaar, welke aangeven hoever je van je dagelijks stappendoel verwijderd bent. Daarnaast gaat hij trillen als ik de 10.000 stappen heb gehaald. Ook kun je notificaties instellen, zodat de lampjes aangegaan of dat hij gaat trillen bij berichten die binnenkomen.

De flex 2 wordt standaard geleverd met twee maten bandjes, hierdoor past hij altijd. Het bandje is gemaakt van fijn zacht rubber, dit zit comfortabel en irriteert bij mij niet. Het bandje van de Jawbone vond ik nog wel eens vervelend zitten, met de flex 2 gelukkig geen last van. Je kunt de flex 2 in verschillende kleuren kopen, maar ook kun je hem altijd vervangen in elke gewenste kleur. Zeker als je vanuit China besteld zijn de mogelijkheden qua kleuren eindeloos. Zelf heb ik daar nog niets besteld, maar van meerdere mensen positieve berichten gelezen. Naast het rubbere materiaal is er ook een metalen band te bestelling in zilver, goud en rosé goud. Ook kun je deze bestellen in ketting vorm, persoonlijk niet mijn smaak, maar op deze manier maakt je de flex 2 echt tot een sieraad.

Waarom een activiteiten tracker?

Ik ben nieuwsgierig en houdt van cijfertjes, is dat een goede reden? Volgens mij zei ik al één jaar tegen Peter, ik wil dat graag. Het lijkt mij interessant om te zien hoeveel stappen ik nu op één dag zet en hoeveel uur ik nou eigen slaap. Maar de bandjes zijn duur, en omdat ik een mooi horloge hebt en deze niet af wil doen, niet allemaal geschikt. Beetje gek om twee horloges om te hebben, daarom vindt ik de flex 2 ideaal, die ziet er echt uit als een armband. Dus na een lange tijd wikke en wegen een activiteiten tracker gekocht. Ik was bang dat ik er snel op uitgekeken was, het is één of twee maanden leuk, maar daarna kijk je er niet meer naar om. Gelukkig is dit helemaal niet zo, nu na ruim één jaar een tracker te hebben kijk ik er nog steeds elke dag op. Het eerste wat ik ’s morgens doe is mijn slaap bekijken, hé vannacht als een blok geslapen, of inderdaad twee keer naar het toilet geweest. Het blijft mij interesseren.

Doordat je ziet hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel je nog moet zetten om aan je dagelijks doel te komen, kom ik sneller van de bank. Hup toch nog even dat half uurtje lopen, en als je dan eenmaal loopt, ben je gauw een eind weg en heb je voldoende stappen gezet. Naast dat je gewoon alert wordt op je stappen, zijn de challenges het meest motiverend! Zeker met Hetty blijft het een leuke strijd om steeds weer stappen bij te zetten, je wilt tenslotte bovenaan staan en een voorsprong opbouwen is helemaal fijn! Het daagt je op die manier steeds weer uit om te bewegen, je zet jezelf dus letterlijk in beweging, de 30 minuten bewegen per dag is op deze manier zo gedaan!

De app

De app van fitbit is uitgebreid en mooi. Er is veel zichtbaar. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je verschillende doelen instellen. Wat is je stappendoel, hoeveel uur wil je graag slapen, en hoeveel activiteiten wil je per week halen. Dit kun je natuurlijk altijd aanpassen. Zo begon ik met een stappendoel van 8.000 stappen per dag en zit ik nu op 10.000 per dag. Naast dat je de app kunt gebruiken, kun je ook inloggen via de website op je computer. Zie hieronder enkele printscreens van de app.

Fitbit

Voordelen

 

  • De fitbit zelf is los te halen van het bandje, hierdoor kun je het bandje altijd vervangen en in verschillende kleuren dragen. Ook is het apparaatje zelf klein en compact, je kunt hem altijd los is je schoen of zak doen.
  • Het bandje zit goed vast, de sluiting kan niet zomaar los schieten waardoor je hem zou verliest.
  • Waterdicht
  • Je verdient badges, eigenlijk hoogtepunten, niet iets waar ik mee bezig ben, maar het is leuk om te zien. Zo had ik afgelopen week de “Italy” verdient wat betekend dat ik tot nu toe 1.184 kilometer heb afgelegd.
  • Challenge, je kunt verschillende uitdagingen aangaan met zowel je vrienden als alleen. Zoals een werkweek, welke Hetty en ik elke week doen. Maar ook een route lopen, zo zijn er drie in New York en drie in Yosemite park, erg leuk. Je ziet dan de route en je krijgt foto’s te zien van de plekken, zeker omdat wij afgelopen jaar in Yosemite park zijn geweest, allemaal herkenbaar!fitbit

Nadelen

  • Geen scherm en geen hartslag meter, persoonlijk vindt ik dit geen nadeel, je weet namelijk dat deze functies er niet opzitten, daarvoor koop je hem dus niet. Echter kun je dit als een nadeel beschouwen en hierdoor de flex 2 niet aanschaffen, er zijn dan genoeg andere opties!
  • De accu duur is zo’n vijf dagen, hiermee heb ik het automatisch synchroniseren uitstaan, anders is hij binnen ander halve dag leeg.
  • Er zijn nog wat bugs. Zo kon ik één keer niet meer connecten met de app, na van alles geprobeerd te hebben, hielp het om de flex 2 uit mijn bluetooth lijst te gooien en opnieuw te koppelen. Daarnaast had ik voor drie weken geleden opeens het stappen aantal van de dag ervoor extra erbij. Gelukkig eenmalig en was het de volgende dag gewoon weer zoals het hoort. Twee keer een bug dus binnen een half jaar tijd, voor mij acceptabel, zeker als je ziet hoeveel data er heen en weer gaat.
  • Registeren van slaap, hij ziet echt de basis van je slapen, namelijk wakker, onrustig en echt slapen. Als ik het vergelijk met de Jawbone dan vond ik daarbij de slaapregistratie nauwkeuriger.
  • De app is in het Engels. Het is niet moeilijk en alles wijst zich vanzelf, hierdoor moet je je niet laten tegenhouden om een fitbit aan te schaffen.

Conclusie

Als je een goede basic activiteiten tracker zoekt dan is de fitbit flex 2 echt een aanrader! Zeker met een aanschafprijs van €79,95. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding, aangezien je de app het meeste zult gebruiken. Kortom ik ben er nog elke dag blij mee en zou het iedereen aanraden die graag inzichtelijk wilt hebben hoeveel stappen je zet en hoeveel je slaapt.

Hebben jullie een activiteiten tracker? Zo ja, welke heb je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *