Keuzes maken…..

Keuzes maken…..

keuze maken Hetty

Alweer een kleine 4 maanden geleden heb ik een enorme grote belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Eentje waarbij ik veel heb nagedacht en gepraat met belangrijke mensen om mijn heen. Keuzes maken, het is niet altijd makkelijk maar soms echt noodzakelijk.

Vier maanden geleden ging dan eindelijk de kogel door de kerk. Ik besloot om te stoppen met werken en fulltime huismoeder te worden. Wat een vreselijke naam, maar goed, het is de waarheid.

De grote reden was voor mij om meer tijd met Qwin te kunnen doorbrengen en hem een stabiele en rustigere thuissituatie te geven. En mijzelf (ook zeker niet onbelangrijk) meer rust te gunnen. Ik was het zat om vier dagen in de week te moeten stressen om Qwin eerst s ’morgens weg te brengen en s’avonds als een gek eten koken, Qwin in bad en naar bed te doen, wasje draaien, stofzuigen, sporten en weer naar bed om het hele circus de volgende dag weer te herhalen. En waarvoor? Dat ging ik mijzelf steeds meer afvragen. Waarom doe ik dit eigenlijk? Zodat we een paar keer extra kunnen gaan uit eten, een luxere vakantie kunnen veroorloven en wat gemakkelijker kunnen leven? Is mij dit waard?

Een vrij radicale beslissing, die zeker niet makkelijk was. Voor mij was werk belangrijk. Het is een soort status symbool waarmee je kan laten zien wat je waard bent. Ik heb altijd een onafhankelijke rolverdeling in onze relatie willen hebben. En deze heb ik moeten opgeven. Voor mij voelde dat wel als falen. Hetgeen waar ik zo hard voor geknokt had, zette ik nu aan de kant. En ook dan kwam de vraag weer naar boven, is mij dit waard?

Uiteindelijk was het Stijn die mij de rust en de kracht gaf om er voor te gaan. Hij wilde vooral dat ik weer de rust zou krijgen. En dat, zou ook een gunstiger uitwerking op het gezin hebben. Hij realiseerde ook dat thuis zijn met een kleine ook gewoon hard werken is. En dat de rolverdeling wel anders wordt, maar is daar wat mis mee?

Gelukkig reageerde iedereen op mijn werk heel erg positief. En kreeg ik niets anders dan lof over mijn dappere beslissing. Iets waar ik zelf niets van begreep. Hoezo dapper? Zie je niet dat ik  gewoon opgeef? Wilde ik schreeuwen. Naar mate de laatste werk weken verstreken kreeg ik wel steeds meer vertrouwen en rust in mijn beslissing en voelde ik ook steeds meer dat het de juiste was. Al had ik daar wel even tijd voor nodig.

Hoe het nu gaat

Inmiddels ben ik 2 maanden thuis en bevalt het mij prima. De dagen zijn op de een of andere manier prima gevuld en begin ik de rust te vinden. Al is het nog zoeken naar het juiste ritme. Deze enorme verandering heeft impact op alles, met name onze financiële situatie. De spontane acties, even lekker uit eten en de luxe dingen zijn even voorbij. Althans alles moet nu gewoon even beter bekeken worden. En daar is ook niets mis mee. We hebben voor alles nu budgetten gesteld en zo strever als ik ben, moet daar dan ook onder blijven.

Dit is wel een zoektocht, eentje waar ik jullie graag in mee neem! Ik ben erg benieuwd of er nog meer moeders zijn die zulke keuzes hebben gemaakt en hoe jullie dat proces hebben beleefd.

12 gedachtes over “Keuzes maken…..

 1. Wat een leuk verhaal en klopt helemaal! :-).

  Het financiële aspect zie ik (ook) echt als interessante en leuke uitdaging.

  Ik ben ontzettend benieuwd om meer te lezen 🙂

  Ga zo door met jullie leuke blog en artikelen!

 2. Goed verhaal!
  Ik zie het absoluut niet als falen! carrière maken kan je nog tot je 69(dat is mij pensioen leeftijd).
  Nog tijd zat, nu eerst geniet van qwin!

 3. Super geschreven! Mooi stuk. Helemaal zoals t is. Draag de naam Thuismoeder maar met trots! Want wat doet het jullie goed. De ontspannenheid druipt van jullie af. Confronterend in a good way 😉
  Liefs.

  1. Dankjewel, het is ook echt heerlijk om nu thuis te genieten en de rust te hebben. Durf het bijna niet te zeggen, maar het is een aanrader. Tot snel

  1. Dankjewel, leuk dat je er ook in kan vinden! Je leven als moeder wordt zoveel intenser. Ik kan het echt iedereen aanraden om je eigen hart te volgen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *