De herfst is echt begonnen!

De herfst is echt begonnen!

herfst
Foto van vorig jaar

Het wordt s ’avonds al een stuk kouder buiten en ook s ’morgens is het nog fris. Het wordt weer eerder donker en in de ochtend is het nog donker als de wekker al gaat. De bladeren beginnen ondertussen mooi te kleuren en de paddenstoelen schieten uit de grond. Dat kan maar één ding betekenen, HERFST!!

Als je het aan mij vraagt één van de mooiste seizoenen in de natuur. Het koelt heerlijk af, waardoor het lekker warm is onder de dekens. Al is dat ook gelijk een klein minpuntje, want eruit komen gaat nu nog wel, maar als het straks echt koud wordt…? En het wandelen is zo mooi, knapperende bladeren en mooie paddenstoelen. De wereld lijkt dat net even anders. Door de verschillende kleuren van de bladeren.

In de ochtend was het afgelopen dagen al goed fris op de fiets. De handschoenen heb ik maar tevoorschijn gehaald, en ook de sjaal mag niet meer ontbreken. Brrr…, maar ik geniet daarvan! Dan kun je pas een frisse neus halen toch ;)? Ik fiets een gedeelte door weilanden en afgelopen week hing er nog mist met daarachter de opkomende zon, erg mooi!

paradijsje
Afgelopen week nog vroeg in de avond een mooie mist over het wandelpad

En als het herfst wordt hoe fijn is het dan dat de houtkachel weer lekker aan kan? Net even de kou s ’avonds uit huis halen en natuurlijk vooral een gezellig vuurtje aan. De gordijnen gaan weer op tijd dicht en ook de dekentjes komen weer op de bank en ook de kaarsjes moeten we niet vergeten. Het maakt het allemaal toch een stuk gezelliger in huis als je het mij vraagt. Ik heb ook altijd weer zin om het gezellig te maken met dit weer.

Thee kom maar op

Naast dat ik het graag gezelliger maak ik huis krijg ik ook veel meer zin in thee. Snak ik in de zomer naar koffie en koud water, nu heb ik veel liever een grote mok thee. Met heerlijke herfst of winterthee maak je mij helemaal blij. Met kaneel, rooibos en honing! Heerlijk, zie je het al voor je? Genieten toch, een kop thee bij de houtkachel, onder een dekentje met een boek of tijdschrift. Of in bad met een heerlijke bubble bar van lush ;).

Stampotten, hmmm

En ja… wie houdt er nu niet van stamppot met dit weer? Heerlijk, boerenkool of zuurkool met worst! Afgelopen week hebben wij het beide al gegeten en dat smaakte goed! Binnenkort komen de recepten online.

Kleding

Geniet ik van de kou en de extra gezelligheid in huis, ook de kleding vind ik altijd weer leuk in de winter. Het is ook wat gemakkelijker als je het mij vraagt, misschien wel wat saai door de donkere kleuren, maar een leuke trui of vest met en broek, heerlijk!

Kunnen jullie ook zo genieten van de herfst? Of heb je toch liever de zomer, laat het weten bij de reacties.

Een gedachte over “De herfst is echt begonnen!

  1. Ha zus,

    We zijn toch duidelijk zusjes! De herfst en ook de winter zijn zo mooi. Binnenkort maar eens met ze 5e wandelen. Nou ja, eentje mag blijven liggen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *