Fitbit zussenstrijd #9

Fitbit zussenstrijd #9

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

Deze week weer iedere dag mijn stappen doel van 10000 stappen gehaald. Ik denk er aan om mijn stappendoel te verhogen naar 12000. Grappig, ik begon 3 maanden geleden met 8000 stappen per dag. Na een kleine maand ging ik al naar 10000. En dan nu naar 12k. Leuk om te zien hoe je toch ongemerkt je eigen grenzen verlegt.

Maandag: 12825 stappen, in de ochtend ben ik even naar het kleine winkelcentrum bij ons in de buurt gelopen. Is toch 45 minuten wandelen waardoor ik toch weer een mooi aantal stappen te pakken heb. Later in de middag even naar de brievenbus gelopen om een brief voor Mieke te posten. Met een omweg zijn we naar huis gelopen.

Dinsdag: 12416 stappen, s’morgens in huis gewerkt. Zet dan toch snel zo’n 5000 stappen. In de middag zijn we even naar de supermarkt gelopen. s’Avonds ben ik naar de tennisclub gefietst, had een vergadering. Dus helaas niet veel extra stappen met tennissen kunnen zetten. Daarom ging ik maar op de fiets 😉

Woensdag: 21524 stappen, s’morgens naar de bakker gelopen om oranjegebakjes te halen. Vorig jaar bedacht ik dit pas op Koningsdag rond 11 uur. Tja toen was alles natuurlijk al op. Dus al vroeg naar de bakker. In de middag hebben Qwin en ik nog een klein stukje gelopen. Wilde voordat ik ging tennissen 10000 stappen hebben. Na 2 uur tennissen kwamen er nog 12000 stappen bij. Het was ook een zeer spannende wedstrijd.

Donderdag: 13074 stappen, Koningsdag! Om 9 uur liepen we de deur uit om naar de rommelmarkt te gaan. We hebben lekker rondgewandeld. Stijn heeft wat dingentjes gekocht. Ik zag niets nuttigs liggen. Verder vandaag een beetje rond huis geklungeld. Ik was erg moe en snip verkouden geworden. Dus lekker op de bank gelegen. Het verbaaste me nog hoeveel stappen we gezet hadden vandaag.

Vrijdag: 13378 stappen, zo ik moest even heel diep nadenken wat ik vrijdag heb gedaan. Om heel eerlijk te zijn heb ik gewoon even de bankgegevens erbijgepakt. In de ochtend even naar de Hoogvliet gelopen. De mora krokketten en frikandellen waren in de aanbieding. In de middag even naar het winkelcentrum gelopen. Qwin was een beetje uit zijn doen. En dan is wandelen echt een uitkomst. Verder niet veel gedaan. Helaas ging het tennissen deze week niet door waardoor Mieke gewonnen heeft. Maar volgende week staan er 3 tennisavonden op het programma, dus zet je maar schrap Mieke.

Mieke:

Afgelopen week weer een fijne wandelweek gehad. Mijn dagelijkse stappendoel van 10.000 gehaald en ik wilde deze week 70.000 stappen zetten, en ook dat is gelukt! Doordat de donderdag een heerlijke vrije dag was voelde het als vakantie afgelopen dagen.

Maandag: 11.313 stappen, In de middag heb ik een gezellige knutsel/pruts/handlettering middag gehad. ’s Avonds zijn Peter en ik wezen wandelen bij Renswoude. Een mooi rondje van vijf kilometer langs water, door een weilanden en een stukje bos, zo mooi nu alles groen wordt!

Dinsdag: 18.106 stappen, In de middagpauze lekker gelopen, goed doorgestapt waardoor ik gelijk een blaar had, geen goed idee dus, maar wel goed voor de stappen. ’s Avonds andere schoenen aan en hup aan de wandel, we zijn samen gewoon door Barneveld gaan lopen en toch anderhalf uur onderweg geweest.

Woensdag: 14.258 stappen, Peter ging vandaag werken, zodat hij vrijdag vrij zou zijn, geen lange wandeling samen. Ik ben daarom gaan lopen naar het dorp en terug met een omweg naar huis gegaan. Onderweg kwam ik een waterhoen tegen die al twee kleine heeft, ze waren nog zo klein, echt te schattig. Mocht je ooit een vrouw (een lange tijd) glimlachend naar eendjes of andere watervogels zien kijken, thats me!

Donderdag: 13.075 stappen, Wij hebben heerlijk genoten van een dagje Wildlands dierenpark in Emmen! Geen rommelmarkten of optochten gezien, hierdoor leek het wel helemaal geen Koningsdag moet ik zeggen, maar wij hebben genoten van het dierenpark! Het is echt een mix van pretpark en dierenpark, mocht je echt alleen voor de dieren gaan, dan is een andere goedkoper dierenpark denk ik een beter optie, maar het is leuk om gezien te hebben!

fitbit

Vrijdag: 21.819 stappen, Het is pas vrijdag en we zijn vrij, voelt dan toch gek, maar heerlijk! We hebben het Slagmaatpad, een klompenpad gelopen. Deze wandeling gaat ook over “fort bij Vechten”, leuk om eens rond te kijken maar geen spectaculaire wandeling. Wij vonden hem niet klompenpad waardig, echter voor kinderen wel erg leuk! Je komt namelijk veel klim en klautertoestellen tegen! In de avond zijn we nog even wezen winkelen Veenendaal, dit is echt jaren geleden! Niet dat we iets nodig hadden, gewoon rondlopen en rondkijken, gelijk goed voor de stapjes!

Uiteindelijk een stappen aantal van 78.570, mijn weekdoel ruimschoots gehaald! En dan mag ik na twee weken mij gelukkig weer de winnaar noemen! Dat voelt toch een stuk beter hoor! Al komt dit wel alleen doordat Hetty niet hoefde te tennissen vrijdagavond, anders had zij gewonnen.

Hebben jullie ook een stappendoel of ben je er niet zo mee bezig? Laat het weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *