Fitbit zussenstrijd #5

Fitbit zussenstrijd #5

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

De vooruitzichten voor deze week zijn goed. Er wordt mooi weer voorspeld en deze week start weer het eerste tennistoernooi van 2017. Dus er zullen wel de nodige stappen gezet gaan worden.

Maandag, 23026 stappen, wat een heerlijk weer vandaag! Daarom lekker de hele dag in de tuin gewerkt. Het was heerlijk om gewoon in de tuin aan de gang te zijn, hier niet te hoeven nadenken. Om 10 uur in de avond ging ik samen met Ilona de tennisbaan op. Ruim 2 uur later kwamen we er verslagen af. We hebben gestreden tot op het laatste punt. Gelukkig wel veel stappen gezet, was op maandag mijn enige troost na de wedstrijd 😉

Dinsdag, 8103 stappen, na de nederlaag van gisteren was ik niet in staat om veel te doen. Daarom ook de hele dag rustig aan gedaan. In de avond wel even naar de single wedstrijd van Ilona wezen kijken. Helaas niet aan mijn stappen doel gekomen vandaag. Maar om eerlijk te zijn, heb ik daar ook niet mijn best voor gedaan.

Woensdag, 10256 stappen, vanavond heb ik mijn single wedstijd. Dus doe daarom overdag een beetje rustig aan. Om half 8 in de avond mocht ik de baan op, om er na een klein uurtje er al weer af te gaan. En… natuurlijk weer verloren. Maar dat was ook niet gek. Ik moest tennissen tegen iemand die al meer dan 10 jaar wedstrijd ervaring heeft. Ik ben net anderhalf jaar bezig, dus al met al een leerzame wedstrijd gehad.

Donderdag, 15853 stappen, omdat Stijn vandaag thuiswerkt ga ik lekker op pad. In de ochtend met een omweg naar het centrum gelopen en naar de speeltuin geweest. In de middag even naar de supermarkt en weer naar de speeltuin met Qwin. Hij vind het nu zo leuk om te klimmen.

Vrijdag, 10917 stappen, mijn plan was eigenlijk om vandaag de maandboodschappen te doen en dit te combineren met koffie bij Mieke. Toen ik aan het ontbijt zat realiseerde ik mij ineens dat Stijn in de avond weg zou gaan. En ik dus niet zou kunnen gaan wandelen. Daarom ben ik maar niet naar Mieke gegaan en ben ik gaan wandelen. Heb als smoes gebruikt dat Qwin graag naar de speeltuin wilde dit was natuurlijk een

slimme tactiek!!! In de middag nog even op de fiets weggeweest. Ik had daar eigenlijk meer stappen van verwacht, maar helaas.

Al met al was het best een gekke week met de twee tenniswedstrijden. De hele week liep ik een 5000 stappen voor op Mieke. En ik weet inmiddels dat, dat niet genoeg is. Op vrijdag moet ik gewoon niets plannen en flink gaan lopen in de avond. Nou gelukkig start over twee weken de voorjaars tenniscompetitie. En ga ik zes weken lang op de vrijdag twee wedstrijden tennissen.  Voor deze week is Mieke weer de winnaar! Heeft iemand nog tips hoe ik mijn zusje moet verslaan? Ze is gewoon niet te stoppen 😉

Mieke:

Afgelopen week weinig moeite gedaan om stappen te maken. Wel gewoon lekker gelopen, maar niet echt gekeken naar de stappen. Al met al wel steeds meer verslaafd aan wandelen en is even een klein rondje in de avond lopen ondertussen een uur wandelen. Dit zorgt “onbewust” voor aardig wat stappen. Deze week helaas ook een aantal keer problemen gehad met synchroniseren, hopelijk komt er snel een nieuwe update!

Maandag, 10.535; alleen in de avond een klein rondje gelopen van een half uur. Wel weer heerlijk in het bos, dat kan nu het weer langer licht is door de klok verzetten.

Dinsdag, 16.008; tussen de middag weer een klein half uurtje gelopen. Ook ’s avonds zijn we ruim één uur gelopen.

Woensdag, 14.800; vandaag geen wandeldag, ook zelf niet gelopen op de loopband. Wel in de avond samen gelopen, wilde een klein stukje lopen, dit werd uiteindelijk anderhalf uur.

Donderdag, 12.506; Weer in de middagpauze lekker gewandeld, toch fijn om even te bewegen en weg te zijn van de computer. ’s avonds zijn we samen even naar het bos gereden en daar een half uur gelopen. Normaal vonden wij dit altijd een mooi rondje, de omgeving is mooi maar de afstand is wat matig 😉

Vrijdag, 18.188 stappen; het aantal stappen is wel iets vertekend, zoveel heb ik namelijk niet gelopen. Ik heb veel schildert, schijnbaar ook goed voor de stappen?! Volgende keer dit fitbit in de broekzak doen. In de avond nog wel lekker één uur gewandeld. Ondanks dat ik aardig moe was, toch even eropuit geweest.

Afgelopen week niet bijzonder bezig geweest met stappen maken, toch verbaasd over de werkelijke stappen. Zet ik onbewust nu toch meer stappen, gewend aan meer lopen? Of is de fitbit app gunstigere geworden? Ik weet het niet!

fitbit

Volgende week wordt het hopelijk weer heerlijk weer om lekker te wandelen. Zeker nu het langer licht is, is het altijd leuk om nog even naar het bos te gaan om te wandelen. Barneveld hebben we ondertussen wel gezien, naar elke avond door de wijken te lopen 😉

Fijne week iedereen!

Een gedachte over “Fitbit zussenstrijd #5

  1. Leuk hoor en goed gedaan. Hans en ik zijn ook ’s avonds weer aan de wandel. Wel niet zo veel als jullie maar toch. Veel plezier met je tenniswedstrijden. 👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *