Fitbit zussenstrijd #20

Fitbit zussenstrijd #20

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

Deze week eindelijk weer eens wat stappen gezet. Ik had wat meer zin en het weer was ook gelijk een stuk beter, dan is stappen toch ook een stuk leuker. De hele week liep ik redelijk wat voor op Mieke. Maar op het laatst werd het toch nog heel spannend.

Maandag; 14.215 stappen, in de ochtend vooral in huis bezig geweest, keuken schoongemaakt en wasjes gedraaid. Het was zulk mooi weer dat alles mooi buiten kon drogen. Ook nog even naar de Action gelopen en s’middags met Qwin naar de brievenbus. Hij liep helemaal blij met de brief naar de brievenbus.

Dinsdag; 23.926 stappen, vanmorgen naar de Xenos gelopen, gisteren hadden ze bij de Action niet wat ik zocht. Bij de Xenos en Wibra ben ik wel geslaagd. In de middag zijn we nog even naar de supermarkt geweest. Om 19 uur ging ik eindelijk weer eens naar de tennisbaan toe. Iedere dinsdagavond organiseren ze bij ons op de vereniging een toss avond. Je legt je pasje op een tafel en iemand gaat je dan willekeurig indelen. Ik heb in totaal 4x een half uur getennist met verschillende mensen. En vier keer gewonnen, is ook wel eens leuk 😉

Woensdag; 4.980 stappen, phoe ik kon vanmorgen niet het bed uitkomen. Kon goed merken dat ik gisteren twee uur getennist had. En ik had ook gewoon nergens zin in. Ben zelfs met de auto naar de supermarkt gegaan, slecht he?

Donderdag; 11.689 stappen, om negen uur had ik afgesproken bij de kapper voor Qwin. Ik wilde lekker er wandelend naar toe gaan. Maar het zag er zo donker uit. Dus besloot ik toch maar met de auto te gaan. Verder in de ochtend de badkamer en slaapkamer schoongemaakt. ’s Middags had ik totaal geen zin meer, maar wilde nog even kaarsen en waxinelichtjes halen. Dus toch maar even naar het winkelcentrum gelopen. Als je eenmaal maar onderweg bent is het ook goed. Maar voordat je soms onderweg bent 😉

Vrijdag; 15.260 stappen, vanmorgen kwam Mieke Qwin ophalen. Ons huis werd geisoleerd dus was het niet zo handig als Qwin dan thuis zou zijn. En onze vader heeft deze week de Nijmegse vierdaagse uit gelopen. Dus ik ging als verassing naar Nijmegen om hem te onthalen. Hij was helemaal verrast en wat een happing in Nijmegen zeg. Al met al loop je zelf zo’n dag ook wel. Maar toen ik thuis kwam zag ik dat Mieke en ik maar 200 stappen verschilde van elkaar. Dus uiteindelijk ben ik nog 20 minuten in de woonkamer rondjes gaan lopen in de hoop dat het voldoende zou zijn.

Mieke:

Afgelopen week veel gelopen en drie keer gesport! Het lopen gaat mij goed af, als ik de tijd maar heb, maar sporten blijft wel een ding hoor. Als ik besluit te gaan sporten dan wil ik er vol voor gaan, alles moet dan gelijk goed en veel gedaan worden. Nu heb ik afgelopen drie weken een schema voor mijzelf opgesteld, met elke week dezelfde work-outs. En deze week is het mij voor het eerst gelukt om er drie te doen! Bij mij komt spierpijn pas naar ruim 24 uur opzetten, dat betekend dat ik de tweede dag ook nog niet toe ben aan een work-out, dus om de dag lukt dan niet. Maar omdat ik nu steeds dezelfde work-outs heb gedaan, train ik steeds dezelfde spieren, ze raken er nu aan gewend! Maar goed, op naar de gezette stappen van afgelopen week!

Maandag, 15.309 stappen: In de middag ben ik eerst fanatiek gaan stofzuigen en gaan dweilen, dat was echt nodig. Daarna ben ik gaan lopen, ik wilde even bij de Xenos kijken, ze hebben op verschillende producten hoge kortingen. En als je dan met een omweg naar huis loopt ben je zo één uur onderweg. Daarna ’s avonds even warm gelopen en een work-out gedaan, alles telt mee!

Dinsdag, 14.122 stappen: De weersvoorspellingen waren goed, dus hup met de fiets naar werk. In de middagpauze maken we een klein rondje, het is immers goed warm. Volgens de fitbit heb ik ’s avonds ook nog 25 minuten gelopen, maar ik herinner mij gewoon niet waar we zijn geweest of wat ik heb gedaan.

Woensdag, 10.873 stappen: Wederom een warme dag. We waren beide vrij en wilde wat leuks gaan doen. We zijn eerst in Naarden geweest naar een grote kringloop, Peter heeft twee molenboeken gevonden, wanneer zou dat ophouden die verzameling ;). Na de kringloop zijn we naar museum Naarden vesting geweest. Leuk en leerzaam om daar heen te gaan, je loopt dan toch wel wat in zo’n museum. ’s Avonds ben ik kort op de loopband geweest om daarna weer een work-out te doen.

Donderdag,  9.169 stappen: Geen goede dag vandaag om veel stappen te zetten. In de middagpauze maken we een klein rondje vanwege de tijd. En ook ’s avonds moet ik weg, het is in de buurt dus ik ga lopen. Ik wilde eigenlijk mijn rondje er naar toe groot maken, maar het begon te regenen, het werd gelukkig net op tijd droog om toch te lopen. En ’s avonds eenmaal terug naar huis had ik ook geen zin meer om een groot rondje te doen.

Vrijdag,  21.773 stappen: Vandaag een dagje op Qwin passen, dat is lang geleden! Het was heerlijk weer dus we gaan lekker wandelen. We maken een omweg om te gaan kijken bij de hertjes, alleen deze lagen helemaal achterin de wei, hierdoor konden we ze bijna niet zien. Daarna even door naar de supermarkt en groenteboer, er moest immers nog brood en groente gehaald worden! Na ruim een uur gelopen te hebben zie ik eenmaal thuis dat ik al bijna de 10.000 stappen heb gehaald, hoe is het mogelijk… soms denk je veel stappen te zetten en valt het aantal tegen en soms is het andersom. ’s middags zijn we toch ook maar een stuk gaan lopen, met de blokken spelen wordt ook saai en zo kon Qwin ook gezellig mee wandelen. Al schiet dat niet op, hij vindt namelijk alles interessant en als je even de andere kant op kijkt voor een auto, staat hij al bij iemand op de dam… haha… we hebben het gezellig gehad! Eind van de dag zag ik dat Hetty flink wat stappen had gezet, dat wordt nog even gaan lopen. Ik had totaal geen zin, maar we wilde even naar mijn vader toe, hij heeft tenslotte de vierdaagse uitgelopen, daarna even doorgereden naar de heide en daar een klein rondje gelopen. Gelukkig had ik uiteindelijk genoeg gezet om van Hetty te winnen!

Deze week was het erg spannend wie er ging winnen. Ik ben benieuwd wie er volgende week weer wint! Fijne week allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *