Fitbit zussenstrijd #17

Fitbit zussenstrijd #17

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

Deze week hadden we een tennistoernooi bij onze eigen vereniging. Stijn en ik deden beide mee. Stijn in de heren dubbel en mix dubbel. Ik in de dames dubbel en in de enkel. We hadden in totaal 12 wedstijden op de planning staan. Gelukkig hadden ze het zo gepland dat Stijn en ik niet tegelijk op de baan zouden staan. Helaas werden 3 van mijn wedstijden afgezegt. Hierdoor moest ik overdag nog wel lopen om een beetje genoeg stappen te zetten.

Maandag; 9.202 stappen, vandaag vrijwel niets gedaan. Beetje in huis geklungeld, en met Qwin en de blokken gespeeld. Hij vind dit momenteel zo ontzettend leuk.

Dinsdag; 14.190 stappen, vanmorgen ruim een uur gewandeld met Qwin. Verder wat in huis bezig geweest. Verder eigenlijk weinig gedaan.

Woensdag; 10.101 stappen, overdag een beetje rustig aan gedaan. In de avond had ik mijn eerste tenniswedstrijd. Helaas weer verloren. Maar het was wel gezellig. Dat is ook erg belangrijk.

Donderdag; 16.979 stappen, aan het einde van de middag even een flink stuk gewandeld met Qwin. Was wel even lekker. ’s Avonds had ik mijn enkel tenniswedstrijd. Het was een leuke strijd, maar weer niet gewonnen, zou het ooit nog gaan gebeuren?

Vrijdag; 18.589 stappen, s’morgens al even snel een cadeautje voor Laura gehaald en de boodschappen voor het weekend. Mieke kwam s’middags, dus wilde ook wat lekker hebben voor haar. s’Avonds had ik alweer mijn laatste tenniswedstrijd. Het was een ontzettend spannende wedstijd. We hebben 3 sets moeten spelen. Maar net weer op het randje verloren……

Wel is waar weer alle tenniswedstrijden verloren, maar gelukkig wel de challengs met Mieke. Dat is toch weer iets 😉

Mieke:

Afgelopen week mocht ik weer aan het werk. Na twee weken lekker vrij te zijn geweest konden we weer aan de gang. Het werd nu dan ook tijd om weer eens work-outs te gaan doen. Lopen is goed, maar andere spieren gebruiken is ook belangrijk! Ik heb dus een schema opgesteld welke work-outs op welke dagen ik dit wilde doen. De maandag en donderdag zijn gelukt, maar ik wilde er op zaterdag één volgen, ik had alleen nog best wat spierpijn van donderdag, dus deze even achter wegen gelaten, hopelijk lukt het volgende week wel!

Maandag, 11.332 stappen: In de avond eerst zo’n 20 minuten op de loopband gelopen. Daarna een cardio work-out en buikspieren oefeningen gedaan. Twee filmpjes gevolgd op internet van Optima Vita, altijd leuk en je gaat er goed van zweten 😉

Dinsdag, 14.251 stappen: Een beetje spierpijn van de dag ervoor, maar toch in de avond één uur gelopen in de omgeving van kasteel Renswoude. Het weer was wel steeds dreigend en af en toe viel er een druppel, maar gelukkig bleef het voor de rest droog!

Woensdag, 10.504 stappen: Het was een regenachtige dag vandaag, dat wordt niet wandelen. En naast het weer had ik aardig spierpijn, dit is bij mij de tweede dag altijd heftiger. Wel eind van de middag een half uur op de  loopband gelopen, ik wilde namelijk wel 30 minuten cardio hebben gedaan.

Donderdag, 12.636 stappen: In de middagpauze lekker een stukje gelopen, altijd fijn om even weg te zijn van de computer! In de avond stond er een nieuwe video op de planning om een work-out te volgen. Eerst 20 minuten op de loopband opwarmen en vervolgens goed aan de slag! Ik moest mijzelf er echt toe zetten, maar ik heb het volgehouden, met als resultaat wel weer spierpijn ;).

Vrijdag,  8.480 stappen: Vandaag staan er veel leuke dingen op de planning, ik wist dat er van wandelen weinig terecht zou komen. In de ochtend daarom eerst maar 30 minuten lopen op de loopband. Vervolgens snel douche en op naar een vriendin, daar heerlijk gekletst en kleine taartjes gegeten. Vervolgens gezellig geluncht bij Hetty om daarna samen naar de verjaardag van Laura te gaan, kom maar op met een stukje taart! Uiteindelijk was ik eind van de middag weer thuis en had ik na het avond eten weinig zin om te gaan wandelen. Hetty en ik schilde niet veel qua stappen, maar ik wist dat Hetty een tenniswedstrijd had en ja… ze zet dan zo 10.000 stappen, dan moet ik minimaal anderhalf tot twee uur gaan lopen om misschien te winnen. Je begrijpt dat daarom een film op de bank erg aantrekkelijk klonk ;).

Hetty gefeliciteerd, je hebt weer goed gelopen! Aankomende week staan er bij mij aardig wat dingen op de planning, waaronder meer werken. Niet erg, maar niet positief voor mijn stappen. Wel hoop ik deze week weer te sporten, ook belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *