Fitbit zussenstrijd #16

Fitbit zussenstrijd #16

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Vorige week is er geen fitbit zussenstrijd online gekomen vanwege de vakantie. Mieke had de afgelopen twee weken lekker vrij en was overal en nergens. Hetty was afgelopen weekend ook weg, even ontspannen! Hierdoor hebben we deze week twee updates van de zussenstrijd.

Hetty:

Eerste week

Maandag; 19.461 stappen, alleen in de ochtend een rondje wezen lopen. s’Avonds lekker ruim twee uur wezen vrij tennissen. Gelukkig leverde dat een mooi aantal stappen op.

Dinsdag; 12.989 stappen, vandaag een beetje een rustig dagje. In de ochtend naar het centrum gewandeld. S’avonds heb ik zelf nog een half uurtje gelopen. Verder eigenlijk weinig gedaan. Dat zie je dan ook wel gelijk in de stappen terug.

Woensdag; 23.599 stappen, voor Stijn wilde ik het vaderdag cadeau kopen. Maar hij vroeg of ik ook nog even langs de Hema wilde gaan om zijn gel te halen. Dus ik ging met een enorme omweg naar de tennisstore om een leuk cadeautje te scoren. En s’avonds ook nog lekker anderhalf uur getennist. Dit was ook wel nodig, omdat we morgen naar Frankrijk vertrekken voor een weekend. Dus ja, wilde al wel wat extra stappen hebben.

Donderdag; 10.432 stappen, in de ochtend Qwin naar opa en oma gebracht en later die middag door naar Schiphol. Verder hebben we weinig gedaan behalve zitten. Het viel mij nog reuze mee dat ik uiteindelijk wel 10.000 stappen gezet had. Loop je stiekum toch meer op een luchthaven dan dat je verwacht.

Vrijdag; 13.643  stappen, vandaag de eerste dag in Frankrijk. Ik was lekker op tijd wakker en ging al naar de bakker en supermarkt. Toen iedereen uit bed was, zijn we na het ontbijt lekker twee uur wezen tennissen. Het viel ons ook nog erg mee hoe warm het was. Verder de dag lekker aan het zwembad gelegen en wijntjes gedronken. Wat heb je nog meer nodig?

Ik had gehoopt dat ik deze week weer zou winnen. Helemaal omdat er best wat tennisdates in de agenda stonden. Maar ik had hier Mieke over verteld, misschien had ik dat niet moeten doen ;-).

tweede week

Maandag, 12.616 stappen; vandaag onze laatste dag in Frankrijk. We vliegen pas om 20:00 uur. We hebben vooral het huisje opgeruimd en schoongemaakt. Het was ook veel te warm om ook maar buiten te zijn. Het was in de volle zon gewoon 45 graden. Nu was ik toch ook weer verbaasd dat ik de 10k haalde.

Dinsdag,6.803 stappen; vanmorgen eerst Qwin opgehaald bij opa en oma. Hij had een leuke tijd gehad. Maar hij was toch weer blij om mij te zien ;-). Verder ook weinig gedaan vandaag. Lekker gespeeld met de blokken doet weinig voor je stappen.

Woensdag, 8.439 stappen; wat was het weer warm vandaag. Ik ben op de fiets naar mijn moeder gegaan en hebben we lekker daar gezeten.

Donderdag, 6.584 stappen; het is niet echt mijn week. Op de een of andere manier heb ik ook helemaal geen zin om te wandelen. Het is ook veel te warm.

vrijdag 28.229 stappen; het is wat koeler, dus ’s morgens ruim een uur gewandeld met Qwin. s’Middags nog even naar het centrum voor wat boodschappen. Ik had in de avond afgesproken om een tenniswedstrijd te gaan kijken van vriendinnen. Ik kreeg het gekke idee om daar naar toe te lopen. Om kwart over zes vertrok ik. En om kwart voor acht was ik er. Ik hoopte dat met deze wandeltocht ik van Mieke zou kunnen winnen. Mieke liep de hele week al zo’n 10k stappen voor. Dus om eerlijk te zijn had ik al vroeg de strijd op gegeven. Maar na de wandelingen van vrijdag overdag kreeg ik toch weer de smaak te pakken.

Nou op naar een volgende overwinning!

Mieke:

Eerste week

De eerste week van onze vakantie! Even heerlijk niets moeten, gewoon genieten! We hadden nog niets geboekt, maar wel ideeën waar we zoal heen wilde. Uiteindelijk zijn we één nacht in Limburg geweest en daarna doorgereden naar de Belgische ardennen, hier sliepen we in een cabana. Deze stond mooi in de natuur, we hebben echt genoten van de rust en de mooie omgeving. Gewoon de deur uit stappen en gelijk aan de wandel kunnen gaan, heerlijk!

Maandag, 13.155 stappen: Op maandag zijn we gaan rijden naar Noorbeek in Limburg. Onderweg nog even gestopt bij een molen, dat hoort er natuurlijk bij. Daarna in de avond een mooie wandeling van vijf kilometer gemaakt in de omgeving van het hotel. Erg rustig in een mooie omgeving! Al lopend door het bos horen we geritsel, is het een merel… nee dit kan geen merel zijn. En opeens ziet Peter en das zitten, nog geen twee meter bij ons vandaan. Hij blijft heel stil zitten, totdat ik ervoor spring om hem eens goed te bekijken… tja dan rennen we allemaal weg toch? 😉

Dinsdag, 14.145 stappen: Op naar de ardennen! We zijn eerst naar Monchau gereden, dit was maar een kleine omweg. Veel mensen zijn hier lovend over, wij vonden het leuk maar daar is dan ook alles mee gezegd. Na even rond gekeken te hebben zijn we snel weer verder gegaan naar onze slaapplek. We waren te vroeg dus eerst maar een wandelkaart kopen, deze kwam goed van pas die week! Na ingecheckt te hebben, heerlijk even uitgerust en naar ons avondeten natuurlijk even de omgeving gaan checken. Geen heel groot rondje, maar altijd leuk om te kijken waar je nu slaapt.

Woensdag, 27.183 stappen: Onze eerste volledige dag zonder te moeten rijden! In ons huisje lag een wandelroute van anderhalf uur, nou dat moet ons lukken. Vol goede moed gingen wij op pad zonder de route mee te nemen. Heel slim, gelukkig hadden we onze wandelkaart en google maps, hierdoor gedeeltelijk onze eigen route uitgestippeld. Ook ’s avonds nog een fikse wandeling gemaakt, even een rondje werd toch nog een aardige wandeling, dit zie je wel aan de stappen!

Donderdag,  26.220 stappen: Er was erg warm weer voorspeld, dus wij gingen vroeg op pad. Om kwart over acht liepen we van ons huisje weg met de bedoeling voor 12 uur zeker terug te zijn. Ons wandeldoel? Een meertje die aangegeven stond op de kaart, dat moest te lopen zijn, echter stond er net voor de weg waar wij in moesten een bordje privé, dat is jammer… dan er maar omheen. Wat een wandeling zeg, we dachten bij ons dorpje te lopen en dus bijna bij de weg te zijn, maar toen we eens goed onze locatie bekeken op google maps, bleek we nog een dorp ervoor te zitten, de moed zonk in mijn schoenen, het was inmiddels half 12 en het begon aardig warm te worden! Uiteindelijk waren we rond 1 uur weer bij ons huis. Onderweg wel veel gestopt om te genieten van het uitzicht! ’s Avonds nog een klein rondje gelopen, het had inmiddels flink geregend en geonweerd, dat wilde we even bekijken. Wat heeft water een kracht zeg! Stukken zandwegen waren helemaal weggespoeld!

Vrijdag,16.621  stappen: Weer op naar huis, tijd om weer even in ons eigen bed te slapen. Maar als je dan zo’n drie uur in de auto hebt gezeten dan heb je wel zin om even wat te doen. Dus eind van de middag zijn we bij Veenendaal een deel van het klompenpad gaan lopen. Een klein uur, want ik had flink last van mijn darmen, leuk hoor vakantie en dan niet op het eten letten, geen slim idee voor mij.

Uiteindelijk mag ik mij dus winnaar noemen deze week, wat een stappen hebben we gezet zeg! Hier kon Hetty niet tegenop boksen 😉

tweede week

Afgelopen week hebben we een huisje gehuurd op Landal Esonstad. We gingen van België naar Friesland, je moet alles gezien hebben toch? Deze week hebben we veel museums bezocht en niet extreem veel gelopen.

Maandag, 13.858 stappen: Op naar friesland! Onderweg wilde we al een aantal museums bezoeken. Zo zijn we eerst naar het landbouwmuseum geweest en het bezoekerscentrum. Daarna doorgereden naar een openluchtmuseum met drie kleine huisjes van “vroeger”, blijft bijzonder om te zien hoe ze toen leefde. Kun je toch niet voorstellen! Eind van de middag gaan we naar ons huisje, om alleen ’s avonds nog even een rondje te lopen om het park heen.

Dinsdag, 16.798 stappen: We beginnen de ochtend goed met een wandeling van zo’n vijf kilometer, die stappen zijn in ieder geval vast gemaakt! Daarna door naar een aantal museums in de buurt. ’s Avonds maken we weer het rondje rond het park met een stuk over de dijk!

Woensdag, 6.797 stappen: Deze dag stond echt in het teken van museums bezoeken. Eerst naar het gevangenis museum in Veenhuizen. Wat eerst begon als een kolonie werd het vervolgens een strafkolonie voor mensen die niet wilde werken. Bijzonder om te zien ook welke strafmiddelen ze vroeg ook hadden, je kunt je niet voorstellen dat je nu gebrandmerkt wordt en je op die manier een stad niet meer inkomt. Al gebeurd het nu misschien ook nog wel via de media? Vroeger hadden ze een schandpaal op de markt, nu is het sociaal media daar een plek voor.

Na deze bezocht te hebben wilde we naar Molenmuseum de Wachter. Helaas niet veel wind, maar genoeg enthousiaste vrijwilligers die alles wilde uitleggen. Altijd leuk als je zegt dat Peter leerling molenaar is, dan gaan er opeens “deuren” open. Alle termen komen dan aan bod en meestal mag je dan een kijkje nemen in de kap, we zetten de molen wel even stil hoor! Lekker klauteren naar het bovenste stukje van de molen, heel handig dat ik die dag een witte broek aan had ;). Na deze molen goed bekeken te hebben snel door naar een andere molen. We hadden nog zo’n drie kwartier om in molen Woldzigt te bekijken. Een olie- en pelmolen, helaas alleen op zaterdag echt in werking, maar het blijft leuk om te zien, wat een techniek! Ondanks de weinige stappen was ik wel goed moe, je slentert veel en zoveel indrukken van wat je allemaal ziet!

Donderdag, 12.890 stappen: even geen museums hoor vandaag, ik wilde even een rustige dag. In de ochtend zijn we een heel stuk over de dijk gaan wandelen. Geen mens te zien, heerlijk genieten van het windje en de mooie vergezichten!

Vrijdag, 7.768 stappen: Weer terug naar huis! Onderweg eerst nog even bij molen de Rat geweest, een houtzaagmolen. Eenmaal thuis eerst alles uitgepakt en even rustig aan gedaan. Maar goed de vakantie zit erop, dus de diertjes moeten weer opgehaald worden. Hierdoor eind van de middag en avond in de weer geweest en dus niet meer gekeken naar de stappen. Pas zaterdagochtend kwam ik er achter dat Hetty als een malle heeft gelopen die dag om mij nog in te halen. Als wij in de avond nog een wandeling hadden gemaakt had ik misschien nog kunnen winnen, maar Hetty het is je gegund!

Goed gelopen zus! Volgend week weer! Ik zal dan wel niet winnen, Hetty moet bijna elke dag tennissen! Dat wordt dus rustig aan weer in het ritme komen van alle dag en mij niet te druk maken om de stappen! Als ik minimaal maar 10.000 stappen per dag haal!

Fijne week allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *