Fitbit zussenstrijd #13

Fitbit zussenstrijd #13

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

Zo wat een week! Omdat Mieke vorige week zo enthousiast was met haar voornemen om 80.000 stappen te zetten wilde ik gelijk mijn beste beentje voortzetten, en eigenlijk de 100.ooo eens aantikken. Ik ging gelijk goed van start maandag, maar ik bleef wel terughoudend of het doel wel ging lukken.

Maandag; stappen, 24.330; in de ochtend een flinke wandeling met Qwin gemaakt. Qwin vond het helemaal leuk om alle dingen die hij onderweg zag te benoemen. s’Middags nog even een paar boodschappen gehaald. In de avond lekker wezen tennissen. Doordat het zulk lekker weer was, was het ook vreselijk druk. Zo erg dat we een uur moesten wachten voordat we de baan op konden. En zo fanatiek als we zijn, wilde we niet wachten, dus zijn we maar binnen gaan tennisssen.

Wandelen met Qwin

Dinsdag; stappen, 15.007; in de ochtend zijn we naar de groenteboer gelopen en in de middag zijn Qwin en ik lekker naar de speeltuin geweest. Toen Stijn thuis was hebben we na het eten nog even snel een rond met ze drieen gedaan. Al met al toch een mooi aantal stappen vandaag.

Woensdag; stappen, 20.716; in de ochtend zijn we naar het centrum geweest, wilde kijken voor sandalen voor Qwin. Maar helaas het was niet echt wat. Toen Qwin in de middag weer uit bed kwam zijn we nog een kleine 2 uur wezen wandelen.

Donderdag; stappen,18.897; vandaag ging Stijn toch naar werk om een dagje te gamen met de collega’s. Ik ging lekker een dagje tennissen met mijn schoonfamilie. Stijn kwam na het gamen er ook gezellig bij en hebben we ook samen nog even kunnen oefenen.

Vrijdag; stappen, 27.804; in de ochtend even naar de supermarkt gelopen, verder niet al te veel gedaan. Gelukkig wel weer 10.000 stappen gezet voordat naar de tennisbaan zouden gaan. We gingen wat eerder om even in te spelen (het was toch warm genoeg). De eerste party duurde ruim anderhalf uur. We wisten de eerste set te pakken met 7-5, daarna verloren we met 0-6 en toen kwam de tiebreak… en die verloren we ook met 5-10. Het was een pittige wedstrijd en dat met de warmte. Toen ik in de pauze naar me stappen keek, realisterde ik me wel dat de 100.000 stappen ging lukken. Het was de eerste keer dat ik echt zeker was, dat ik het ging halen. De tweede wedstrijd was na 80 minuten klaar, en helaas weer verloren. Maar….. wel de 100.000 stappen gehaald.

Ik had niet verwacht dat het me zou lukken, bijna 70 km in vijf dagen. Ben best wel trots, heb ik toch maar mooi gedaan. Eens kijken hoe het volgende week weer gaat, heb een klein beetje last van een overbelaste kuitspier, kan ook niet anders he 😉

Mieke:

Wat een weer zeg! Dit zie ik ook gelijk terug in mijn aantal stappen. Deze week gewoon maar één keer aan de mijn stappendoel gekomen van 10.000. Dus het goede voornemen van 80.000 stappen lopen is niet helemaal gelukt deze week. Naast het warme weer heb ik ook drie dagen hoofdpijn gehad, hierdoor ook geen zin om te lopen en dus ook geen moeite gedaan om te wandelen.

Maandag, 9.572 stappen: We zijn ’s avonds lekker naar het bos geweest om te wandelen. Leuk dit warme weer, dat betekend dat er weer van alles rondvliegt wat steekt, en laat ik daar nu net gevoelig voor zijn. Maandagavond drie keer gestoken, waarbij zelf één dwars door mijn spijkerbroek heen. Thuis gelijk de vacuümpomp gebruikt, dit scheelt wel aanzienlijk, maar fijn is het niet.

Dinsdag, 8.603 stappen: Doordat ik de dag ervoor gestoken was, geen behoefte om te gaan wandelen, want ja wie ligt er dan weer op de loer om mij te steken? Ik ben hierdoor wel een beetje panisch naar alles wat vliegt, maar om gestoken te worden en vervolgens met hele plakkaten te lopen is ook niet fijn, dan maar geen stappen.

Woensdag, 8.309 stappen: Peter is aan het werk en ik doe het één en ander in huis. Door de derde dag op rij hoofdpijn te hebben ook weinig zin om te wandelen. (wordt een gewoonte deze week)

Donderdag, 6.688 stappen: Een extra vrije dag, we gaan heerlijk samen op pad. Eerst gaan we naar het stoomgemaal in Putten. Heel interessant om de stellage te zien en om te merken hoe enthousiast alle vrijwilligers zijn. Ze zijn vol van het gemaal en willen dit maar al te graag vertellen. Wij hadden het geluk dat er niemand anders was, zo kon Peter leuk vragen stellen. We zijn vervolgens met een grote omweg weer naar huis gereden, gewoon lekker rijden door de landerijen en kijken waar je uitkomt.

Vrijdag, 10.625 stappen: Wat heerlijk nog een dagje samen, wat zullen we gaan doen? We besloten om naar Hattem te gaan, een beetje rondkijken en een bezoek brengen aan het Nederlands Bakkerijmuseum. Een klein museum die erg leuk opgezet is. Er zijn verschillende doorkijkjes waarin je kunt zien hoe een bakkerij/winkel er eerder uitzag. Na Hattum wel gezien te hebben zijn we doorgereden naar kasteel het Nijenhuis. Wij kwamen voor het kasteel, kijken naar de mooie hoge plafonds. kamertjes en te zien welke geschiedenis daar heeft afgespeeld. Alleen het hele kasteel en tuin eromheen zijn gericht op kunst. Niet ons ding, maar door de museumkaart toch even gaan kijken.

fitbit

Nou is mijn stappenaantal dan dramatisch laag. Maar wat heeft Hetty het goed gedaan zeg! Echt trots op je zus, knap hoor met dit weer! Benieuwd hoe het volgende week gaat, ik ga even van mijn doel van 80k afstappen 😉

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *