Fitbit zussenstrijd #12

Fitbit zussenstrijd #12

Fitbit zussenstrijd

Elke week gaan wij, Hetty en Mieke, samen de strijd aan om de meeste stappen te zetten in een werkweek. De fitbit zussenstrijd begint op maandag nacht 00:01 tot en met vrijdagnacht 24:00. Omdat wij het beide erg leuk vinden en fanatiek aan het stappen zijn, willen wij jullie graag meenemen. Hoe was de week, ging het goed of niet? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? En vooral, wie heeft er gewonnen? Kortom een leuke strijd die je wekelijks op maandag kunt lezen in de “fitbit zussenstrijd”.

Hetty:

Deze week best veel stappen gezet, en gelukkig kunnen winnen van Mieke. De tenniswedstrijden winnen lukt niet, maar daardoor wel de nodige stappen kunnen zetten.

Maandag; 8839 stappen, ik had de kinderwagen in de auto van Stijn laten liggen. Dus konden Qwin en ik niet op stap samen…. Daarnaast had meneer ook echt een rot dag waardoor er ook niets van de grond kwam.

Dinsdag; 15477 stappen, vandaag weer de kinderwagen dus gelijk naar het centrum gewandeld. Daar kwamen we een vriendin tegen dus even een kopje koffie gedronken. Verder wat in huis gedaan en smiddags nog een blokje om gedaan.

Woensdag; 16163 stappen, in de ochtend even een half uurtje met Qwin gewandeld buiten. Ik had in de middag met Ilona afgesproken om te gaan lunchen op terras. Was maar wel met de fiets gegaan om nog wel wat extra beweging te krijgen. s’Avonds nog anderhalf uur getennist, tikt altijd goed aan.

Donderdag; 12760 stappen, in de ochtend wat huishoudelijke taken gedaan, s’middags met Qwin op pad om de brief voor Mieke op de brievenbus te doen, daarna wat extra gelopen om genoeg stappen te halen. Later op de avond nog een klein rondje gelopen om boven de 10000 stappen uit te komen. Mieke en ik zitten nog zo dicht bij elkaar. Dat het spannend zou gaan worden.

Vrijdag; 23521 stappen, ik wilde voordat ik naar tennis zou gaan minimaal 10000 stappen gezet hebben. Dus dat betekende eerst wat wandelen. Het tennissen was erg heftig, de eerste wedstrijd was ruim een uur. De tweede wedstrijd begon pas om 22:00 uur en we kwamen net iets voor middennacht verloren de tennisbaan af. Het was een pittige wedstrijd die we net niet gewonnen hadden. Toen ik binnen eindelijk aan mijn eerste glas wijn zat en zag hoeveel stappen ik gezet had, besefte ik mij dat er misschien wel een winst in zou zitten. Dus gelijk mijn mobiel gepakt en gelukkig konden toen toch even de armen in de lucht. Had dan wel is waar twee tenniswedstrijden verloren, de challenge met Mieke was wel in de pocket 😉

Mieke is nogal ambiteus met haar 80.000 stappen te gaan zetten. Ik was al blij met mijn 76.670 stappen deze week. Dat moet dus nog meer worden. We hebben wel een dag extra vrij, dus wie weet.

Mieke:

Afgelopen week lekker gelopen. Woensdag was het natuurlijk wel tropisch warm, niet echt wandelweer, dus naar een uur hadden we het wel gezien en zijn lekker thuis in de schaduw gaan zitten.

Maandag, 11.593 stappen: In de avond zijn we samen drie kwartier gaan lopen in de buurt. Even bij een klein bos/park gelopen, er was gewoon niemand! Meestal kom je daar aardig wat mensen tegen met honden, maar dit keer niet. Het begon overigens wel iets te miezeren, hierdoor niet te ver gelopen. We houden niet van nat geregend te worden.

Dinsdag, 12.186 stappen: Ik wilde deze week veel stappen zetten, dus in de ochtend maar gelijk begonnen met 20 minuten lopen op de loopband. In de middagpauze een klein rondje gemaakt, het was al aardig warm! En ’s avonds weer gelopen met Peter.

Woensdag, 13.008 stappen: Wat een weertje vandaag zeg! We hebben in de ochtend een klompenpad gelopen bij Renswoude. Het breeschoterpad met een lengte van 6 km goed te doen. Maar zelfs in de ochtend was het al een aardig uitdaging die paar kilometer.

Donderdag, 14.240 stappen: Het was een drukke/hectische dag op het werk. Vooral veel bezig geweest met mijn hoofd, dus ik wilde wel een eind wandelen. Alleen Peter was juist wezen klussen op het werk en had er al aardig wat stappen opzitten, hij had dus geen zin. Dan maar alleen op pad, eerst naar de jumbo gelopen om brood te halen, daarna thuis nog even op de loopband gewandeld, 5.4 km/h gaat vooruit mijn snelheid. In totaal 75 min gelopen, heerlijk! Daarna douche en weer fris en voldaan op de bank.

Vrijdag, 21.880 stappen: Mijn missie voor vandaag, 30.000 stappen zetten! In de ochtend eerst een half uur gelopen op de loopband. In de middag naar de gamma gewandeld en met een grote omweg naar huis gegaan, maar 38 minuten onderweg geweest volgens de fitbit. Daarna eind van de middag nog zo’n 20 minuten op de loopband gestaan. En omdat ik toch nog een kans zag om eventueel te winnen van Hetty, s’avonds ook lekker lekker gewandeld. Helaas bleek het niet genoeg te zijn voor de overwinning, maar wel een fijne week gehad. Hetty gefeliciteerd, goed gelopen!

Volgende week gaan we er weer vol voor. Ga ik dan wel de 80.000 stappen halen? Je kunt het volgende week weer lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *