Fitbit stappen challenge

Fitbit stappen challenge

Fitbit challenges

Als je graag wandelt en het leuk vindt om bij te houden hoeveel stappen je nou werkelijk zet, zijn hier genoeg mogelijkheden voor. Veel mensen hebben al een app op de telefoon staan waarbij elke stap word geregistreerd, als je deze tenminste bij je draagt. Maar naast de telefoon heb je ook de zogeheten activiteitentrackers. Een bandje die je de hele dag draagt, zodat hij elke stap telt. Er zijn genoeg soorten te vinden, voor ieder wat wilt. De een wil alleen zijn stappen en slaap meten, de andere wil graag ook de hartslag en trappen zien.

Het doel van zo’n activiteitentrackers is om in zicht te krijgen in je hoeveelheid beweging. Je stelt een doel voor jezelf in hoeveel stappen je minimaal wilt zetten op één dag. Zelf wil ik minimaal 8000 stappen per dag zetten, met als einddoel 50.000 per werkweek. Dat betekend dat ik eigenlijk elke dag 10.000 stappen moet zetten, aangezien die niet altijd lukt “moet” dit op een andere dag worden ingehaald. Als ik ’s avonds zie dat ik nog niet aan mijn stappendoel zit van die dag motiveert mij dit om toch dat rondje te lopen.

Fitbit overzicht

Zelf heb ik nu een aantal maanden de Fitbit Flex 2, hiervoor had ik een Jawbone Up3. Hetty is sinds een aantal weken ook om en heeft de Fitbit Alta aangeschaft. Binnenkort zullen wij hier beide een review over schrijven. De activiteitentracker registreert alles en dit is uit te lezen via de app van Fitbit. En het leuke wat Fitbit heeft is de mogelijkheid tot challenges. Je begrijpt natuurlijk dat wij als zussen de strijd zijn aangegaan. Al een paar weken doen wij de werkweek challenge, deze begint op maandagochtend 00:00 tot en met vrijdagavond 24:00. Elke week weer is het spannend wie er die week heeft gewonnen, want opgeven doen wij allebei niet! Hierdoor ligt het vaak aardig gelijk en blijft het dus spannend tot vrijdagavond.

Omdat wij deze “strijd” erg leuk vinden willen wij jullie hiervan graag op de hoogte houden. Wie heeft er gewonnen? En hoe heb je het deze week ervaren? Viel het mee of viel het deze week tegen? Wat hebben we gedaan om aan onze stappen te komen? Kortom een leuke strijd, die elke week weer opnieuw begint, wie zal er deze week winnen?

Volgende week maandag kun je het lezen in “Fitbit zussenstrijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *