Vertel, hoe werkt jouw huishouden? – Hetty

Vertel, hoe werkt jouw huishouden? – Hetty

 

In “Vertel, hoe werkt jouw huishouden” willen wij graag verschillende mensen aan het woord laten over hun huishouden. Hoeveel uur besteden ze hieraan. Iedereen is anders en heeft een ander huishouden. Vandaag mag ik, Hetty met de billen bloot. Benieuwd hoeveel uur ik besteed aan het huishouden en hoe mijn meest rommelige plekken in huis eruit ziet? Lees dan snel verder.

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Hetty, bijna 30 jaar. En gelukkig getrouwd met Stijn. Samen hebben we een zoon, Qwin (bijna 2 jaar). We wonen nu ruim een jaar in een jaren 30 woning. We hebben vrij veel aan het huis gedaan. Maar er mag nog steeds wel het nodige gebeuren. Maar dat is altijd in je eigen huis, het is nooit klaar.

Hoeveel uur per week besteed jij aan het huishouden?

Eigenlijk heb ik geen idee. Maar als je alles zou meerekenen; boodschappen, koken, wassen, opruimen en schoonmaken. Ja dan kom ik zeker wel aan 10 uur.

Welke huishoudelijke klussen doe je dagelijks en wat wekelijks?

Dagelijks maak ik net als Mieke mijn bed op. Ik kan er niet tegen om in een rommelig bed te moeten stappen. Gekke familie trek……? Verder doe ik dagelijks de vaatwasser uitruimen, koken en opruimen. Ook wordt iedere werkdag de bovenverdieping gestofzuigd door onze robot stofzuiger. Echt dat is zo’n luxe. Ik moet wel 1x per 2 a 3 weken even de hoekjes doen waar de stofzuiger niet bij kan. Maar onder het bed neemt hij altijd mee.

Wekelijks doe ik de vloer dweilen, minimaal 3x per week stofzuigen van de woonkamer en keuken. En doe ik de toiletten, en alles stofvrij maken. Verder heb ik niet zo ontzettend strakke planning.

Hoe zijn de taken verdeeld?

Sinds ik gestopt ben met werken, doe ik eigenlijk alles in huis. Maar, Stijn helpt wel altijd mee met opruimen.

Welke schoonmaakmiddelen gebruik je en wat is favoriet?

De gele kraftreiniger van Jemako. Hij maakt alles zo snel vetvrij. Gisteren was ik ergens anders aan het helpen met schoonmaken en heb ik geprobeerd om met dreft de afzuigkap helemaal schoon te maken. Toen kwam ik er toch achter dat het met de kraftreiniger van Jemako toch een heel stuk makkelijker gaat.

Hoeveel wassen draai je per week?

Veel te veel 😉 Nee, het valt eigenlijk wel mee. Ik zit op zo’n 4 a 5 wasjes per week. En daar zit dan ook wekelijks het beddengoed bij. Wij vinden het heerlijk om iedere week weer schone lakens te hebben. In de zomer, doe ik het zelfs nog vaker. Bij mooi weer is het zo droog op de waslijn.

Vaatwasser of met de hand?

Wij hebben maar een hele kleine vaatwasser. Deze staat dan ook wel eens 2x per dag aan. In de keuken zat namelijk geen vaatwasser en er was ook maar ruimte voor een kleintje. Gelukkig was Stijn het na 1 week afwassen en zat, en kocht hij een vaatwasser. Maar omdat hij zo klein is doe ik de grote dingen altijd met de hand. En de wijnglazen komen ook zeker niet de vaatwasser in!

Sloddervos of schoonmaakprinses?

Dat is niet zo moeilijk. En ook iedereen in mijn omgeving zou het kunnen beamen. Ik ben echt een sloddervos. Terwijl ik het heerlijk vind om in een opgeruimd en schoon huis te leven. En ik gewoon weet dat ik dan ook beter functioneer. Toch ligt er altijd wel wat op tafel, op het aanrecht en op de bar.

Er belt iemand of ze lang kunnen komen en er binnen 10 minuten zijn, wat doe jij?

Nou eigenlijk kijken of ik nog wat lekkers in huis heb. En eventueel wijn koud zetten. Als het echt een bende is, gooi ik alles in een kast. Verder laat ik lekker de boel de boel. Het gaat om de gezelligheid. Als je eraan stoort, ga je het maar opruimen 😉

Gaat alles met een strak schema of komt het zoals het komt?

Eigenlijk zou ik wel meer een strak schema willen. Maar toch, komt alles wel zoals het komt. Dat is ook wel een beetje mijn levensmotto. Laat de dag maar komen, zoals het komt. En daar heb ik dan ook wel weer vrede mee.

Maak een foto van een kast of lade, het liefst eentje die niet zo netjes is 😉

Lade Hetty

 

Wat is je grootste ergernis in het huishouden en wat vindt je niet erg?

Eigenlijk heb ik nergens echt een hekel aan. Maar wat ik wel ontzettend kan waarderen is wanneer we een etentje bij ons thuis hebben, Stijn na het dessert alles gaat opruimen. Of de volgende dag doet.

Heb je nog een tip of truc die je wilt delen?

Probeer tijdens het opruimen alles maar 1x in de handen te hebben. Dat betekend dus dat je gelijk alles op de juiste plek legt. En dingen niet gaat verschuiven.

Laatste vraag, wanneer heb jij voor het laatst de ramen gezeemd?

Gisteren heb ik toevallig de ramen in de keuken van de binnen en buiten kant gedaan. De ramen voor….. dat is wel wat langer geleden. Ik kan hier van de buitenkant heel lastig bij. Daarom heb ik het pas 2x gedaan……. Erg he!?

Dit waren mijn antwoorden. Vind jij het ook leuk om antwoord te geven op deze vragen, laat het ons dan weten!

Een gedachte over “Vertel, hoe werkt jouw huishouden? – Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *