Schoonmaakschema maken voor iemand anders

Schoonmaakschema maken voor iemand anders

Schoonmaakschema

Een schoonmaakschema maken voor iemand anders, hoe doe je dat? Mijn vader vroeg of ik hem daarbij wilde helpen. Tuurlijk wil ik dat, maar waar te beginnen. Mijn schema is natuurlijk persoonlijk “samen gesteld” naar onze behoefte en ons huis.

Mijn vader is laatst verhuisd naar een groter appartement en wilde het graag nu goed aanpakken. Hij wil het huis goed bijhouden, nu is het schoon en hij wil dat graag zo houden. Hij heeft mij dus gevraagd om hem daarbij te helpen. Helemaal leuk, want dat past wel in mijn straatje natuurlijk ;).

Van de week ben ik bij hem geweest om te horen wat hij graag zou willen en wat zijn wensen zijn. Waarschijnlijk heb ik het plannen wel van hem, want hij zag het helemaal zitten om een goed schema te maken. Nu is mijn jaaroverzicht natuurlijk helemaal toegesplist op ons, maar dit is wel een goede basis. Het geeft een richting de goede kant op.

Schoonmaakschema

Hierboven zie je het schema wat wij nu globaal hebben opgesteld voor mij vader, zoals je kunt zien mijn deze nog wel ingevuld worden, dit komt echter vanzelf. Door hiermee te beginnen kom je vanzelf weer andere dingen tegen. Zo veranderd mijn overzicht ook nog steeds! Ik vind het leuk om hem hierbij te helpen en door dit met jullie te delen hoop ik dat het ook jullie inspireert om hiermee aan de gang te gaan.

Overigens kunnen van elkaar leren, zo vertelde mijn vader laatst dat de stofzuiger zo af en toe ook een schoonmaakbeurt nodig heeft. Hier binnenkort meer over op de website. En vertelde ik hem dat de vaatwasser en wasmachine ook eens in de zoveel tijd wat meer aandacht willen.

Als ook jij dit schema handig vindt, gebruik het als een leidraad en pak het zo aan dat het beste bij jou past. Voor mij werkt dit ideaal, voor een ander is het misschien niks. Laat het weten wat jij graag gebruikt om het huis op orde te houden. Gebruik jij al een schema of doe je het wanneer het vies is? Ik ben nieuwsgierig hoe andere dit doen en bijhouden, dus laat het vooral weten bij de reacties.

En mocht je het excel document willen gebruiken die ik gebruik, stuur even een mail of vul het contactformulier bij contact in, dan zal ik je deze toesturen.

 

2 gedachtes over “Schoonmaakschema maken voor iemand anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *