Schoonmaakschema – Januari

Schoonmaakschema – Januari

schoonmaakschema

Afgelopen maand heb ik het schoonmaakschema niet gedeeld, ik heb er zelf namelijk ook vrij weinig mee gedaan. In december wil ik ook niet teveel gekke dingen op mijn lijstje hebben staan, er komt meestal toch vrij weinig van.

Maar het nieuwe jaar is begonnen en de kerstboom ligt ondertussen weer heerlijk op zolder. Ook had Peter gezellig was huisjes in de vensterbank gezet, maar ook dit ben ik in het nieuwe jaar gauw zat. Opruimen die handel, laat de lente maar komen! Onzinnig natuurlijk, de lente laat nog wel even op zich wachten, maar zo voelt het vaak wel voor mij. December staat in het teken van de winter, dan hoort het te sneeuwen en te vriezen, nu niet meer hoor! Leuk om dit gevoel te hebben, terwijl de weerberichten afgelopen week toch anders doen vermoeden. Afwachten maar wat het weer gaat doen.

Maar goed, alle kerst spullen zijn opgeruimd, wat bij mij ook een spirit geeft om de rest van het huis aan te pakken. De voorjaarsschoonmaak begint bij mij nu dus al. Ik snap nooit dat dat bij mensen pas komt als het lekkerder weer wordt 😉 Nee, nu de kerstboom weg is, heb ik opeens veel meer ruimte, en ruimte geeft rust en dus ruimte voor nieuwe dingen.

Nu het nieuwe jaar is begonnen wordt het misschien ook eens tijd voor een ander schema? Ik weet niet, ik mis namelijk nog een aantal dingen. Wat ik eigenlijk voornamelijk mis is dat ik geen grote schoonmaak hou. Ja, ik haal eens in de zoveel tijd de bank van zijn plaats en stof ik bovenop de boekenkast, maar echt regelmaat zit er niet in. Ik twijfel of ik dus ook de wat kleinere dingen ga noteren op mijn jaaroverzicht, of dat ik elke maand ook één kamer neem om deze grondig onder handen te nemen. En misschien dan een “to do” lijst maken voor die kamer? Laat mij vooral weten als je andere ideeën hebt of er zelf een goede wijze voor hebt om dit aan te pakken!?

Als probeersel wil ik aankomende maand in ieder geval de woonkamer aanpakken. We zullen zien hoe het uitpakt. Voor  volgende week heb ik een blog klaar staan waarin ik wat uitgebreider vertel wat er zoal op mij “to do” lijstje staat.

Voor nu het schoonmaakschema van januari

 • Deuren afnemen
 • Badkamer
 • Kelderkast
 • Filters afzuigkap
 • Hal
 • Plinten
 • Ragebol

Heb jij de kerstspullen al opgeruimd?

 

4 gedachtes over “Schoonmaakschema – Januari

 1. Wat heerlijk de kerstspullen weer op zolder. Ik heb hier een man die de kerstboom tot 1 maart wil laten staan…Help … Wat is eigenlijk normaal? Is er een regel voor tot wanneer de kerstboom staat?
  Groetjes Tam

  1. Dan heb je nog even te genieten van de lampjes 😉 Ik hoorde van het weekend dat 6 januari normaal is, had te maken met drie koningen, zijn wij alleen niet bekend mee in onze streek. Voor mij is 1 januari in ieder geval een goed moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *