Schoonmaakschema voor de woonkamer!

Schoonmaakschema voor de woonkamer!

woonkamer

Alle gekke dagen liggen al weer een tijdje achter ons. Kerst en oud&nieuw zijn gezellige dagen, maar zorgen er wel voor dat het allemaal wat rommelig loopt. Bij mij gebeurd er in het huis dan het hoog nodige. Er wordt dus wel het één en ander verslonsd, wat toch echt opgepakt moet worden.

Het wordt nu dus echt tijd om weer het ritme op te pakken. Afgelopen week heb ik wel de dagelijkse “taken” weer gewoon gedaan. De basis is dus weer gelegd! Echter wil ik ook graag wat “groter” gaan aanpakken nu. Het wordt tijd om de kasten eens grondig te gaan uitzoeken en schoonmaken. Als je vorige week mijn blog hebt gelezen over het schoonmaakschema van januari dan is deze maand de woonkamer als extra aan de beurt. Of althans ik wil het als wijze van experiment gaan doen. Ik betwijfel het al wel of het in één maand gaat lukken, we zullen zien! Ik wil het in ieder geval als volgt aanpakken; Read more

Schoonmaakschema – Januari

Schoonmaakschema – Januari

schoonmaakschema

Afgelopen maand heb ik het schoonmaakschema niet gedeeld, ik heb er zelf namelijk ook vrij weinig mee gedaan. In december wil ik ook niet teveel gekke dingen op mijn lijstje hebben staan, er komt meestal toch vrij weinig van.

Maar het nieuwe jaar is begonnen en de kerstboom ligt ondertussen weer heerlijk op zolder. Ook had Peter gezellig was huisjes in de vensterbank gezet, maar ook dit ben ik in het nieuwe jaar gauw zat. Opruimen die handel, laat de lente maar komen! Onzinnig natuurlijk, de lente laat nog wel even op zich wachten, maar zo voelt het vaak wel voor mij. December staat in het teken van de winter, dan hoort het te sneeuwen en te vriezen, nu niet meer hoor! Leuk om dit gevoel te hebben, terwijl de weerberichten afgelopen week toch anders doen vermoeden. Afwachten maar wat het weer gaat doen. Read more

Schoonmaakschema maken voor iemand anders

Schoonmaakschema maken voor iemand anders

Schoonmaakschema

Een schoonmaakschema maken voor iemand anders, hoe doe je dat? Mijn vader vroeg of ik hem daarbij wilde helpen. Tuurlijk wil ik dat, maar waar te beginnen. Mijn schema is natuurlijk persoonlijk “samen gesteld” naar onze behoefte en ons huis.

Mijn vader is laatst verhuisd naar een groter appartement en wilde het graag nu goed aanpakken. Hij wil het huis goed bijhouden, nu is het schoon en hij wil dat graag zo houden. Hij heeft mij dus gevraagd om hem daarbij te helpen. Helemaal leuk, want dat past wel in mijn straatje natuurlijk ;).

Van de week ben ik bij hem geweest om te horen wat hij graag zou willen en wat zijn wensen zijn. Waarschijnlijk heb ik het plannen wel van hem, want hij zag het helemaal zitten om een goed schema te maken. Nu is mijn jaaroverzicht natuurlijk helemaal toegesplist op ons, maar dit is wel een goede basis. Het geeft een richting de goede kant op.

Schoonmaakschema

Hierboven zie je het schema wat wij nu globaal hebben opgesteld voor mij vader, zoals je kunt zien mijn deze nog wel ingevuld worden, dit komt echter vanzelf. Door hiermee te beginnen kom je vanzelf weer andere dingen tegen. Zo veranderd mijn overzicht ook nog steeds! Ik vind het leuk om hem hierbij te helpen en door dit met jullie te delen hoop ik dat het ook jullie inspireert om hiermee aan de gang te gaan.

Overigens kunnen van elkaar leren, zo vertelde mijn vader laatst dat de stofzuiger zo af en toe ook een schoonmaakbeurt nodig heeft. Hier binnenkort meer over op de website. En vertelde ik hem dat de vaatwasser en wasmachine ook eens in de zoveel tijd wat meer aandacht willen.

Als ook jij dit schema handig vindt, gebruik het als een leidraad en pak het zo aan dat het beste bij jou past. Voor mij werkt dit ideaal, voor een ander is het misschien niks. Laat het weten wat jij graag gebruikt om het huis op orde te houden. Gebruik jij al een schema of doe je het wanneer het vies is? Ik ben nieuwsgierig hoe andere dit doen en bijhouden, dus laat het vooral weten bij de reacties.

En mocht je het excel document willen gebruiken die ik gebruik, stuur even een mail of vul het contactformulier bij contact in, dan zal ik je deze toesturen.

 

Schoonmaakschema – November + terugblik

Schoonmaakschema – November + terugblik

Schoonmaakschema

Een nieuwe maand betekend ook weer een nieuw schema voor de komende maand. En naast dat ik het nieuwe schema weer deel, doe ik ook graag weer een terugblik hoe de afgelopen maand gegaan is.

Terugblik

Afgelopen maand stonden er ook nog een aantal dingen op het lijstje van de maand daarvoor, zoals je hier kon lezen.. Niet alles is daarvan gedaan. Zo komt er ook aankomende maand weer meer op mij lijstje dan de bedoeling was. Vertelde ik de vorige keer nog dat ik uit mij ritme was, voor nu heb ik die gelukkig weer gevonden ;). Wel waren er ook genoeg andere leuke en gezellig dingen omheen, waardoor niet alles is gedaan. Read more