Review Multi-reiniger Dettol

Review Multi-reiniger Dettol

multi-reiniger dettol

Voor twee weken geleden deelde ik al een review over de dettol tiptop. Vandaag is de dettol hygiënische multi-reiniger aan de beurt, ook deze heb ik ontvangen van huishoudplein.nl. In eerste instantie lijkt het een beetje hetzelfde. Beide producten zorgen ervoor dat vet en vuil gemakkelijk weg gaat. Alleen daar waar de tiptop voor de snelle schoonmaak is, is de multi-reiniger voor de grondigere schoonmaak. Lees verder wat mijn ervaring is.

Wat belooft de fabrikant?

multi-reiniger dettol

Op de achterkant belooft de fabrikant het één en ander over dit product.

  • 100% hygiënisch
  • Krachtig tegen keuken vet
  • Grondige reiniging van zeepresten en kalkaanslag
  • Zonder bleek en kleurstoffen

Het product is voornamelijk bedoelt voor de keuken en de badkamer

Hoe werkt het?

Je spuit de te reinigen oppervlakte in en laat dit vervolgens 5 á 10 minuten inwerken. Vervolgens maak je het schoon met een vochtige doek en klaar ben je! Je hoeft dus geen sopje te maken, even sprayen, koffie drinken, afnemen en klaar ;). Door het sprayen gebruik je geen onnodig hoeveelheid reinigingsmiddel en hoef je niet meer te slepen met een emmer.

Wat zijn mijn bevindingen?

Peter heeft hem voornamelijk gebruikt en ik heb gevraagd naar zijn bevindingen. Als je mijn blog wat langer volgt dan weet je dat wij aardig wat huisdieren hebben. En aangezien wij graag in een schoon huis leven vinden wij het ook belangrijk dat de dieren een schoon plekje hebben. Eerder maakte Peter gewoon een sopje en nam alles af, zowel bij de vogels als bij de konijnen. Dit ging prima, maar een hygiënische reiniging zoals een dettol is ook fijn, hierdoor deed hij soms gewone dettol handzeep bij zijn sopje.

Nu heeft hij de reinigende oppervlakte in gesprayd en na het inwerken schoongemaakt met een vochtige doek. Dit ging heel snel, doordat het inwerkt, weekt het vuil los. Hierdoor is het snel en gemakkelijk schoon. Zeker voor de dieren is het fijn als iets snel werkt, de dieren willen immers graag weer in hun huisje!

Naast de dieren buiten heeft Peter er ook gebruik van gemaakt bij het schoonmaken van onze egel. En lief beestje die echt elke week schoongemaakt moet worden! Zeker zijn radje wordt er niet schoner op, maar ook na dit ingesprayd te hebben, is deze zo weer schoon!

multi-reiniger dettol voor
Voor
multi-reiniger dettol na
Na

Naast alle dieren verblijven heb ik hem ook gebruikt in de keuken. De afwasbak wordt er inderdaad schoon van en hierdoor klopt het wat de fabrikant belooft, het vuil en vet is weg. Echter werkt dit ook prima met gewoon afwasmiddel als je het mij vraagt, hiervoor zou ik hem niet aanschaffen.

Conclusie

Kortom een fijne manier om bepaalde plekken hygiënisch te reinigen, zeker met huisdieren. Zoals gezegd, ik zou hem niet dagelijks gebruiken voor mijn wasbak of gehele keuken. Maar eens in de zoveel tijd is een hygiënisch keuken wel fijn. Daarnaast zou ik hem ook gebruiken voor de koelkast of een vervuilde eetkamertafel naar gourmetten. Alles wat je net wat grondiger wilt reinigen, daar is de de multi-reiniger van dettol ideaal voor!

Deze review bevat producten die door www.huishoudplein.nl zijn opgestuurd.

4 gedachtes over “Review Multi-reiniger Dettol

  1. Hoi Mieke, ik ben erg blij met je evaluatie want ik weet niet goed wat kiezen van alle producten om grondig schoon te maken. Ik ben eigenlijk meer vies van zo’n chemische boel dan dat ik vies ben van bv. een niet volledig bacteriënvrij banktel of dekentje ( we hebben 2 poezen ! )… Ik denk dat het even ongezond is om te veel schoon te maken met chemische producten… Wat denk jij ? Zie jij het ook daarom dat die Dettol allesreiniger hierboven een goeie middenweg is ? Wat zijn je ervaringen met van die straffere zaken ? Waar je ” grondig moet naspoelen’ ? Tevens heb ik een poetsvrouw die te graag hiermee spuit bv. in onze keuken, maar moet ik haar nu gaan controleren of ze wel grondig naspoelt ? Aan de geur te merken, als ik ’s namiddags thuiskom, doet zij dat wellicht niet …

    1. Hoi Janneke, bedankt voor je reactie. Zelf ben ik ook niet zo van de chemische middelen. Ik houd van een subtiele geur, maar een walm aan producten vind ik niets. Hierdoor maak ik geregeld schoon met gewoon water en af en toe een klein beetje schoonmaakmiddel. Echter wil je sommige dingen nou eenmaal wat schoner en hygiënisch hebben, zoals de dierenhokken. Daarvoor vind ik inderdaad de dettol multi-reiniger ideaal. Schoon maar geen chemische lucht en niet 3 keer hoeven na te spoelen.

  2. Ik heb hem ook in de badkamer uitgeprobeerd en daar werkte hij ook vrij goed tegen de kalk. Vooral fijn om niet steeds een sopje te hoeven maken. Het gemak vind ik het grootste voordeel, want ik krijg het met andere producten ook vaak schoon maar moet dan wel steeds een sopje maken.

    1. Dank je wel voor je reactie, zelf heb ik hem nog niet gebruikt in de badkamer, toch maar eens proberen dus! Vooral het gemak is inderdaad een groot voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *