Je huishouden op orde krijgen naar griep

Je huishouden op orde krijgen naar griep

griep en huishouden

Van lezer Sietske kreeg ik de vraag of ik tips heb, om na een flinke griep de achterstand in je huis weg te werken, zonder hiervan depri te worden. Dat kan ik zeker, dus vandaag hierover mijn tips!

De griepepidemie waait weer door het land en velen worden er door geveld. Als je het goed te pakken hebt lig je zo één á twee weken in bed. Door de koorts en hoofdpijn kun je meestal niks en is zelfs de vaatwasser leegruimen al een hele klus. Het huishouden ligt dan even stil, zeker als meerdere gezinsleden de griep te pakken hebben. Er blijft dus van alles liggen, de vaat stapelt zich op en ook de was blijft liggen.
Read more

Vergeet niet je huis te ventileren!

Vergeet niet je huis te ventileren!

ventileren

Je huis moet luchten, iedereen weet het wel. Je leeft in je huis. Er wordt gekookt, er draaien verschillende apparaten in huis, de was hangt te drogen en er wordt gedoucht. Al deze dingen zorgen ervoor dat je huis gelucht en/of geventileerd moet worden.

Bij het koken, de was drogen en douchen komt er veel vocht in huis vrij, dit moet afgevoerd worden. Anders blijft het als het ware “hangen” en krijg je naast ongezonde lucht ook snel schimmel in huis.

Naast het vocht wat vrijkomt in je huis en afgevoerd moet worden, is het ook belangrijk om voldoende schonen lucht in huis te krijgen. Dit is veel gezonder voor je, de uitgeademde stoffen moeten toch ook ergens heen. Daarnaast is “schonen” lucht ook sneller te verwarmen, dus in de winter is het zeker goed om ook gewoon te luchten, je stookt dus niet alleen voor de mussen. Read more

Een opgeruimd huis, hoe dan?

Een opgeruimd huis, hoe dan?

opgeruimd
Gelukkig ziet het er bij ons nooit zo uit 😉

Vandaag geen blog met tips of schema’s voor het huishouden. Nee, want ondanks dat ik graag overal lijstjes van maak, om het georganiseerd te krijgen in mijn hoofd, dit alles heb ik nodig om er geen rommel van te maken.

Nou kan ik niet tegen rommel, dus gelukkig ruim ik al snel weer op. Maar echt van nature gaat niet vaak niet. Ik moet het boek van Marie Kondo nog maar eens goed doornemen. Read more

Wasdroger, aanschaffen of niet?

Wasdroger, aanschaffen of niet?

waslijn

Wij zijn nu zo’n zes jaar getrouwd en al die tijd doen wij het al zonder wasdroger. De eerste twee jaar woonde wij “all in” en wilde de verhuurder liever niet dat wij een wasdroger aanschafte vanwege het verbruik. Dit kon wel, maar dan ging de huur omhoog. Die twee jaar was het soms behelpen met de was drogen, want veel ruimte was er niet, maar dit lukte prima.

Ondertussen wonen wij nu vier jaar in dit huis, een tussenwoning, en droog ik nog steeds alles op rekken. Voor in de zomer heb ik een uittrekbare waslijn en zet ik geregeld een wasrek buiten om alles te drogen. Dit gaat prima, met het zonnetje erbij is de was diezelfde dag wel droog. Eén nadeel, onze tuin is op het noorden, hierdoor hebben wij niet veel zon in de tuin. De zon moet echt wat hoger staan wil het goed in onze achtertuin komen, want zonder zon droogt het niet. In de herfst en winter, tijdens natte dagen, dan droogt was erg slecht! Zeker spijkerbroeken of het beddengoed heeft zijn tijd nodig. Maar een wasdroger is zo duur in verbruik dat het mij steeds tegen hield! Read more