Vriezer opruimen + ideeën om meer in te vriezen

Vriezer opruimen + ideeën om meer in te vriezen

vriezer

Vriezer opruimen

Hoe vaak ruim jij je vriezer op? Weet je wat er allemaal in ligt? Bij mij was het een hele tijd geleden, het werd dus echt tijd. Binnenkort gaan wij ook weer de maandboodschappen doen, het goede moment om nu toch echt die vriezers eens uit te pluizen. Gewoon elke lade weer eens indelen per categorie, in plaats van alles door elkaar te hebben liggen.

Wij hebben boven een vriezer staan met vijf lades en één plank. Beneden hebben wij onder de koelkast ook nog drie grote lades. Genoeg ruimte dus om alles in te vriezen, ideaal, maar dus ook genoeg ruimte om overal alles neer te leggen.

vrieslades

Hierboven zie je alle lades uitgestald in de gang. Ook van beneden heb ik het er voor het gemak bijgezet, zodat ik alles in één keer mee kan nemen. Rechts onderin zijn de lades van beneden, de overige zijn van boven.

vriezer groente

Eerst maar eens alles bij elkaar leggen wat bij elkaar hoort. De groente en fruit bij elkaar en ook het vlees heeft weer zijn bak terug gevonden ;). Al met al was het zo gedaan.

vriezer beneden

Hier zie je de lades voor beneden. Links zie je het brood, welke wij dagelijks pakken met daarnaast allerlei aardappel dingetjes. Daarnaast zie je de lade met groente en fruit en helemaal rechts wat vlees en “jagtgluck”, deze lade is wat ondiep, hier kan niet al teveel in.

vriezer boven

Hierboven zie je de lades van de vriezer boven. Links het voorraad brood, daarnaast de groente lade, deze is vrij klein. In het binnen staat de “big box” dit is de snack lade. Daarnaast een lade vol broodjes, croissantjes en saucijzenbroodjes en als laatste de lade met het vlees en bakjes met nasi en bolognese saus.

Al met al viel het mij mee van wat er in de vriezer lag. Wel kwam ik tot de ontdekking dat wij drie zakken rostï’s open hebben. En ook satéstokjes zijn voorlopig nog niet op. En één lade met van allerlei brood is voor mij ook nieuw. Ik wist dat er het één en ander lag, maar zoveel? Ook de sperziebonen waren goed vertegenwoordigd, deze gebruik ik vaak in een wok- of ovengerecht, die komen wel op.

Ideeën om nog meer in te vriezen

En nu zat er al van alles in de vriezer, maar er blijkt nog meer in te kunnen wat ik nog helemaal niet wist. Een tijd geleden heb ik een artikel “Wat doe jij in de vriezer?” met jullie gedeeld, hier kun je lezen wat ik naast de “standaard” dingen voor in de vriezer nog meer invries. Maar op internet is er natuurlijk altijd meer te vinden. Super handig, en zeker het onthouden waard, daarom wil ik dit graag met jullie delen.

  • Melk
  • Kaas
  • Meel/bloem
  • Kruiden
  • Koffie
  • Noten

En volgens mij kan het rijtje nog wel verder aangevuld worden, maar voor nu laat ik het er even bij. In ieder geval erg leuk om zo spullen toch langer houdbaar te houden en niet weg te hoeven gooien.

Wat vriezen jullie zoal in?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *