Leifheit Power delta accuveger review

Leifheit Power delta accuveger review

leifheit rolveger

Ik wil mij huis graag aan kant hebben. Dat betekend dat ik graag alles opgeruimd zie, zodat er niet overal papieren slingeren door de kamer. En ook de vaat moet er niet van een paar dagen staan, dit moet gewoon de vaatwasser in. Als de boel namelijk opgeruimd is, dan geeft dat ons beide rust. Dan hoeft er van mij niet zo nodig elke week schoon gemaakt te worden. Nee, een opgeruimd huis vind ik belangrijker.

Wat ik echter wel graag zie is een schone vloer. Want naast een opgeruimd huis, oogt een schone vloer ook gelijk een stuk netter. Er zit hier alleen wel een kleine maar aan. Je krijgt namelijk het beste resultaat om je vloer rommel vrij te krijgen door te stofzuigen. Nou heb ik zelf niet zo’n problemen met het stofzuiger, alleen mijn lichaam denkt daar iets anders over. Stofzuigen is zwaar! Helaas voor mij een aardige inspanning, die ik liever niet dagelijks wil doen. Voor mij is twee keer in de week echt de max.

Maar twee keer in de week stofzuigen met dieren in huis gaat niet samen als je het schoon/rommelvrij wil hebben. Wij hebben binnen twee vogels, deze verharen gelukkig niet, maar kunnen toch een aardige rommel maken samen. Eerder deed ik regelmatig met een zachte bezem door het huis en vervolgens opruimen met de stoffer en blik. Dit werkt prima, maar ik ben wel iemand van het gemak.

Dus daarom schafte ik, naar een hoop wikke en wege, de Leifheit Power Delta Accuveger aan. Eigenlijk vond ik hem te duur, ik betaalde er €32,50 voor bij de blokker. Dit was een geluk, het prijskaartje klopte niet, normaal kost hij namelijk €42,50. Ik vindt het een hoop geld voor een simpel apparaat, maar het gemak en nieuwsgierigheid won het van de prijs.

Hoe werkt het?

leifheit accuveger

Een simpel apparaat die door middel van een accu, rollers laat draaien. Hierdoor veegt hij de rommel op. Het komt terecht in de reservoir en deze kun je gemakkelijk lezen. Boven op het handvat zit de aan en uit knop. Het werkt heel simpel, je zet hem aan, en hij doet de rest. Al moet je natuurlijk wel langs de rommel, anders neemt hij dit niet op 😉

Werkt het ook echt?

resultaat

Hierboven zie je een voor en na foto van de deurmat. Zoals je ziet neemt hij de meeste rommeltjes mee. Het is geen verbluffend resultaat, maar moet je dat verwachten? Kort gezegd, de accuveger werkt inderdaad goed, maar hij laat zeker hier en daar steken vallen. Het zal de stofzuiger in ieder geval niet vervangen!

Voordelen

 • Snel en effectief resultaat
 • licht en goed wendbaar
 • lange accuduur, nog maar één keer opgeladen in twee weken tijd.

Nadelen

 • neemt niet alles in één keer mee
 • maakt veel geluid
 • geen zachte wieltjes, hierdoor lijkt hij vrij hard over de vloer te gaan
 • prijs, normaal €42,50

Voor mij wegen de nadelen zeker niet op tegen de voordelen. Hij zal de stofzuiger zeker niet vervangen, maar dat was ook niet de bedoeling. Voor elke dag even de kleine rommeltjes weg te halen is het ideaal! Ik wil niet meer zonder.

Ben jij bekent met een rolveger of accuveger? Doe jij wel elke dag stofzuigen of maak ook jij gebruik van andere dingen?

 

2 gedachtes over “Leifheit Power delta accuveger review

 1. Hallo Mieke,

  Ik heb thuis ook een Leifheit Powerdelta accu rolveger,ben er best tevreden mee ,maar nu is het roterende borsteltje vooraan gescheurd en had het gelijmd met secondenlijm maar het heeft niet gehouden.
  nu ben ik op zoek naar zo’n borsteltje maar waar kan ik terecht voor zo’n los borsteltje ?

  groet Dicky Kramer.

  1. Hoi Dicky,

   Wat vervelend dat het borsteltje is gaan scheuren! Zelf zou ik contact opnemen met leifheit, via hun website kun je een vraag/klacht indienen. Er zit drie jaar garantie op de accuveger, is het binnen die tijd dan moet het toch opgelost worden! Succes!

   Groeten Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *