Kledingkast opruimen!

Kledingkast opruimen!

Voor:

kledingkast voor

De kledingkast opruimen moet gewoon één keer in de zoveel tijd gebeuren, althans bij mij in ieder geval wel. Alles ligt op een gegeven moment door elkaar en de stapeltjes zijn schots en scheef. Zoals je op de foto hierboven kunt zien valt de schade nu wel mee. Eerst waren beide kanten in de kledingkast hang met daarboven een plank. Op zich wel fijn om veel hang gedeelte te hebben alleen het nadeel is dat het zoveel ruimte inneemt. Dus niet heel lang geleden heeft Peter aan één kant planken gemaakt zodat ik een groot deel kan neerleggen, hierdoor valt de puinhoop mee. Toen was het alleen nog wel te koud om de zomerkleding al te voorschijn te halen en de dikke truien naar zolder te doen.
Kledingkast leeg
Hierboven heb ik alles uit de beide kanten van de kledingkast gehaald. Gewoon alles op één hoop en opnieuw beginnen. Links zie je mijn stapel kleding en rechts het beetje van Peter.

Na:

kledingkast na

En hierboven zie je het resultaat. Het was nog best een klus om alles een plekje te geven, en nu wordt het nog uitproberen of het werkt. Maar zoals je ziet is links het hanggedeelte met de bovenste plank nog helemaal leeg. Zit er wel over te denken om de winterjassen daar op te bergen. Genoeg ruimte! Heb nu trouwens de zomer en winterkleding in de kast liggen, dus geen gezeur meer met het “omzetten” van de kleding, want nu ben ik er op tijd bij, maar het gebeurde regelmatig pas in juni. IMG_0047

Hier zie je het onderste gedeelte van de rechterkant. Op de onderste plank liggen/staan wat schoenen. Op de middelste plank staat een bak vol met truien van Peter en mij, en in de andere bak zitten wat riemen en rommeltjes. Daarnaast liggen onze badhanddoeken en badkleding. Op de bovenste plank ligt ons zomer dekbed en daarnaast een lege bak.IMG_0048

En de bovenste planken van het leg gedeelte. Op de bovenste liggen van links naar rechts, joggingbroeken, mijn rokjes en daarnaast korte broeken van Peter. De middelste plank is links mijn stapel broeken en rechts de broeken van Peter. Op de onderste plank staan nu mandjes met onze t-shirts. Dus geen stapels meer die omvallen als je de onderste wilt hebben. Dit “systeem” had ik al met sokken en ondergoed en dat beviel eigenlijk heel goed. Ik ben benieuwd of het ook gaat werken met de t-shirts. De linkse twee mandjes zijn van Peter. Daarnaast staat een mandje met onze beide sportkleding en rechts staan de mandjes met mijn t-shirts.

kledingkast

Hier zie je de kleding wat weggaat, dit is vooral kleding van mijzelf, van Peter zitten er alleen wat oude t-shirts tussen. De meeste kleding pas ik niet meer of is gewoon oud. Een gedeelte heb ik gewoon weggegooid omdat dit echt kapot was, het overgrote deel gaat naar de textielcontainer.

Ik ben benieuwd of jullie het leuk vinden om zulke blogs te zien/lezen. Moet bij jullie alles strak in de kledingkast liggen of mag het ook wel een zooitje zijn?

3 gedachtes over “Kledingkast opruimen!

  1. En hoe bevalt de bakjes met t-shirts? Het ziet er wel erg netjes uit! Misschien toch ook wel wat voor mij 🙂 Onze kleding kast is ook altijd een grote rommel.

  2. Leuk artikel! Ik was op zoek naar tips om mijn kledingkast op te ruimen en toen kwam ik hier terecht. Bij mij is de kledingkast een zooitje haha! Maar met hulp van deze tips gaat ie netter worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *