Badkamerkastjes opruimen!

Badkamerkastjes opruimen!

Laatst heb ik de badkamer al helemaal schoon gemaakt, even lekker een doek over alle tegels en alles meenemen. Globaal had ik ook de badkamerkastjes meegenomen, maar hier niet bijzonder goed naar gekeken. Het werd echt tijd om dit eens aan te pakken, ik bleef er tegen aan hikken en moest mij er echt toe zetten om te beginnen. En nu het gedaan is denk ik, ach was dit het nu? En hoe kan ik zoveel ruimte hebben in de kastjes? Nieuwsgierig geworden, kijk vooral verder.

badkamerkasten

Eigenlijk schaam ik mij een beetje voor deze foto’s, voornamelijk de linkse, liever laat ik hem niet zien. Dit is een spiegelkast, smal maar er kan genoeg staan zoals je ziet. Aangezien ik graag realistisch wil zijn ga ik over mijn schaamte heen, mij huis is niet pinterest waardig, of hoe noem je dat? Nee, er wordt geleefd in huis en daar komt in ons geval (een beetje) rommel bij kijken. Het zit nou eenmaal niet in mijn genen om alles spik en span te hebben, of eigenlijk netjes opgeruimd te hebben in de kastjes. Vind het wel fijn om het schoon en opgeruimd te hebben hetgeen wat in het zicht is.

Naast het spiegelkastje heb ik sinds kort een kast op onze wasmachine staan, deze zie je rechtsboven op de foto. Eerst stond alles op een andere kamer, met de handdoeken, maar ook de voorraad of weinig gebruikte spullen. Hier zie je nog een gedeelte staan op de foto linksonder. Niet heel handig. Het werd tijd dat het gewoon op één plek komt, en wel op de badkamer, daar waar het hoort.

Nou ben ik aan het opruimen volgens de welbekende konmari-methode. Als je het boek nog niet kent, best hilarisch om te lezen. Ik zal daar nu niet te veel over uitweiden, daar kan ik een heel artikel over tikken namelijk. Echter komt de methode erop neer dat je alles uit de kasten haalt per categorie en op één hoop legt. In dit geval ging het op de badkamerspullen, dus alles moest op één hoop en alles moest uit de verschillende kastjes komen. Links zie je de plastic bakken die van het kastje komen. Rechts zie je alles bij elkaar, het paste net.

Badkamerkasten

Ik ben maar gewoon dom weg begonnen om alles bij elkaar te zetten, haar spullen, douche/bad producten, bodylotions, teveel om op te noemen. Het was zelfs zoveel, dat ik vijf minuten bezig ben geweest om de camera te vinden, om een foto te maken van de vorderingen. Het hele huis doorgezocht terwijl ik hem daarvoor nog gehad had om foto’s te maken van de badkamer. Het duurde even, maar toen vond ik hem in de boekenkast, daar hoort hij tenslotte toch? 😉

Badkamerkasten

Nou ik ben blij met het resultaat, er is veel weg gegaan. Spullen die gewoon erg oud waren weg gedaan of producten die half gebruikt waren en er troosteloos bij lagen ging ook linea recta de prullenbak in. En klein beetje is naar mijn moeder gegaan, hopelijk kunnen hun het gebruiken. Alles ligt nu bij elkaar in de badkamer. In het spiegelkastje zitten alle spullen die wij regelmatig of dagelijks gebruiken. In het andere kastje zit in de mand ook veel gebruikte spullen, maar ook producten die ik echt op moet gaan maken. In het bovenste kastje staan de twee plastic bakken, de bovenste bevat voorraad, de onderste zitten weinig gebruikte producten in zoals zonnebrand. Naast de bakken staat ook een deel voorraad wat niet in de bakken paste. Voorlopig hoef ik niks in huis te halen.


Blijft het bij jullie wel netjes of moet het ook eens in de zoveel tijd uitgezocht worden? En heb je voorraad staan of koop je pas wat nieuws als het oude bijna op is? Laat het weten bij de reacties.

 

 

2 gedachtes over “Badkamerkastjes opruimen!

    1. Haha dat is een waterpik, leuke benaming hé? Wie dat toch heeft bedacht. Dit is om je mond te reinigen, zitten allerlei opzetstukjes bij. Het blauwe is het waterreservoir, deze vul je en zodra je hem aanzet komt er water uit, logisch natuurlijk. Maar die straal kun je vrij hard zetten, waardoor het beter schijnt te zijn dan flossen. zelf gebruik ik het bijna niet hoor, maar Peter is er blij mee. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *