Verzekeringen, hoeveel heb jij er?

Verzekeringen, hoeveel heb jij er?

verzekeringenVerzekeringen, je hebt ze in alle soorten en maten, voor alles kun je wel een verzekering afsluiten. Zelfs een verzekering voor je verzekering voor als deze toch niet voldoende gedekt blijkt te zijn. Maar welke heb je nu echt nodig en welke zijn onzin? Dit is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Mijn regel is kun je het zelf betalen als iets kapot gaat, dan niet verzekeren. Dus kun jij een nieuwe mobiel betalen ,stel deze wordt gestolen of gaat kapot, dan niet verzekeren. 

Naast dat je dus je fiets, mobiel en vele andere spullen kunt verzekeren zijn er ook gewoon verzekeringen die noodzakelijk zijn. Alleen een autoverzekering is voor ons wettelijk verplicht. Mocht je een huis hebben dan komt daar ook de opstalverzekering bij die de hypotheekverstrekker zal verplichten.

Hieronder een overzicht van onze verzekeringen. Onze nieuwe polis is net ingegaan. Om het jaar kijk in naar de verzekeringen, vorig jaar zijn wij overgestapt dus dit jaar heb ik mij er niet in verdiept. Ik vindt het namelijk best wel een gedoe om een goede keuze te maken.

Onze verzekeringen

Autoverzekering: Wij hebben onze auto WA+ verzekerd, waarschijnlijk wel voor het laatst dit jaar. Hierin moet je goed kijken hoe oud je auto is en welke verzekering sluit je daarbij af. Een auto van 10 jaar oud hoeft in mijn ogen niet WA+ verzekerd te zijn en al helemaal niet All risk. En voor mensen die WA+ hebben voor het vervangen van een eventuele voorruit, een barst in de voorruit hoeft lang niet altijd vervangen te worden. Wij hebben jaren gereden met een barst in de ruit, hij mag niet in je gezichtsveld zitten of vertakkingen hebben.

Inboedelverzekering: Eerlijk gezegd weet ik niet eens wat onze dekking is. Ik weet dat het voor brand en diefstal is, maar of een telefoon laten vallen onder de dekking valt, geen idee. Het is geen dure verzekering en daarom weegt het eventuele voordeel, mocht het nodig zijn, niet op tegen het nadeel, mocht het jou een keer overkomen. Zelf heb ik nog nooit wat ingediend, jij?

Aansprakelijkheidsverzekering: Wel zo handig om te hebben. Mocht één van ons per ongeluk wat stuk maken bij iemand anders, dan wordt dat gewoon vergoed. Al vraag ik mij ergens wel af hoe belangrijk dit nu is? De kosten zijn natuurlijk op jaarbasis helemaal niet hoog, dus waarom het risico nemen. Maar aan de andere kant, wanneer moet je nou wat indienen? Ik hoor er bijna niemand over, iemand ervaring mee?

Rechtsbijstand verkeer: In eerste instantie vond ik deze verzekering niet zo nodig, wij hebben hem dan ook alleen voor het verkeer. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus wel fijn om eventuele juridische bijstand te hebben mocht het nodig zijn. Hun overleggen alles met de tegenpartij en jij hebt hier dan eigenlijk geen doen mee, heel fijn!

Overlijdensrisico: Als je samen een huis koopt dan is deze verzekering volgens mij vaak verplicht. Nu huren wij een woning, waardoor het gek lijkt dat wij deze verzekering hebben. Echter mocht Peter komen te overlijden, dan zal ik nog steeds de huur moeten betalen. En aangezien je dan niet gelijk druk wilt maken om de vaste lasten is het fijn om zo’n verzekering te hebben. Al hoop ik hem nooit nodig te hebben!

Doorlopende reisverzekering: Wij hoeven geen uitgebreide verzekering te hebben, puur voor als er wat gebeurd in het buitenland dat er wel iets gedekt is. Ik ben dan ook opzoek gegaan naar de goedkoopste en kwam toen uit bij de anwb. Dit jaar ook werelddekking afgesloten, dan valt hij wel iets duurder uit.

Kosten

Het is vaak goedkoper om alle verzekering bij één partij onder te brengen, omdat je dan vaak voordeel korting krijgt. Wij hebben ondertussen een aantal verzekeringen bij verschillende organisaties lopen, omdat dit zo uitkwam of goedkoper was.

verzekeringen

Hier zie je onze kosten voor alle verzekeringen. Volgens mij een redelijke prijs.

Welke verzekeringen heb jij allemaal? Ik ben nieuwsgierig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *