Waarom wij zo besparen?!

Waarom wij zo besparen?!

financien

Voor iedereen is het anders hoe om te gaan met geld. Waar de één regelmatig naar de schoonheidsspecialiste wilt, kiest iemand anders ervoor om te sparen voor een grote vakantie. Hoe je omgaat met geld bepaal je zelf. Naast je vaste lasten kun je eigenlijk doen en laten wat je wilt. Je kunt sparen voor pensioen, huis, auto of vakantie, of elke cent opmaken voor het einde van de maand is ook een optie. Het is je eigen keuze, al is niet iedereen zich daar bewust van als je het mij vraagt.

Ons doel

Ons doel was makkelijk rond kunnen komen van Peter zijn salaris. Mocht het nodig zijn dat ik altijd kan stoppen met werken. En daarnaast wilde wij een buffer opbouwen voor als we van mijn salaris rond zouden moeten komen. Dan zouden wij het ook een tijdje redden.

De weg er naar toe

Het half jaar nadat wij getrouwd waren werkte ik nog niet, dus konden wij rond komen van Peter zijn salaris, er was immers geen andere optie. Toen woonde wij ook vrij goedkoop en waren onze vaste lasten laag, geen probleem dus!

Nu wonen wij zo’n vier jaar in een tussenwoning van de woningstichting. Hiermee gingen onze vaste lasten omhoog! Het werd dus tijd om inzichtelijk te krijgen wat onze vaste lasten waren. Dit is ook het eerste wat je moet doen als je wilt besparen, inzicht krijgen. Wat zijn maandelijks terug kerende kosten, maar ook jaarlijks, zoals de gemeentelijke belastingen? Na dit in kaart gebracht te hebben kwam daar het moment om keuzes te maken. Het mobiel abonnement, is dat nu echt nodig? En het televisieabonnement, maken wij er echt gebruik van? Op deze manier gingen we samen alles langs, want in hoeverre heb je iets nodig?

Dit heeft er in geresulteerd dat wij geen televisieabonnement meer hebben en ook geen mobiel abonnementen zijn. Het enige abonnement wat wij momenteel hebben is op netflix. Door hierin te schrappen heeft dat er voor ons in geresulteerd dat wij rond zouden kunnen komen van één salaris.

En niet alleen de vaste lasten werden goed bekeken. Ook op de variabele lasten was winst te behalen. Aan boodschappen gaven wij voor een aantal jaar geleden aanzienlijk meer uit dan tegenwoordig. Dit scheelt echt enorm!

Conclusie

Ja, wij zouden kunnen leven van één salaris! En dat voelt fijn, wetende dat je niet hoeft te werken voor het geld. Maar door al deze bezuinigingen en inzichten zijn wij ook tot de ontdekking gekomen dat je lang niet zoveel nodig hebt als je denkt. Want ook al hebben wij het geld nu om meer uit te geven aan boodschappen of andere zaken, het is niet nodig. Hierdoor kunnen wij leuk sparen voor andere dingen.

Wat is jou reden om te besparen? En heb jij inzicht in je financiën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *