Online shoppen, zo bespaar je geld!

Online shoppen, zo bespaar je geld!

online shoppen

Sommige kiezen ervoor om te shoppen in fysieke winkels. Het voordeel is natuurlijk dat je het gewenste producten gelijk kunt testen of passen om het vervolgens gelijk mee naar huis te nemen. Echter door het internet is er ook de mogelijkheid bij gekomen om online te shoppen. Vandaag voor een bepaalde tijd besteld is morgen in huis. Bij sommige webshops kan het tot 23:00 of zelfs 00:00 uur. Persoonlijk vind ik het ideaal om online te shoppen. Niemand die mij in de weg staat en ik hoef er de deur niet voor uit. Daarnaast is winkelen nou niet bepaald mijn hobby.

Voordelen

 • Je kunt in je eigen tijd rustig bekijken welk product je wilt , zonder andere mensen die langs het gangpad willen.
 • Je hoeft er de deur niet voor uit.
 • Eenmaal thuis ontvangen, kun je rustig bekijken of het product naar je verwachting is, zo niet, dan kun je het gemakkelijk terugsturen. Hier hoeft niet eens een geldige reden voor te zijn.
 • Er is vaak voldoende voorraad en meer keuze dan in gewone winkels

Nadelen

 • Als het product uiteindelijk niet voldoet aan de verwachting moet je als nog naar buiten, het pakketje loopt immers niet zelf terug 😉
 • Je kunt niet van te voren echt zien wat je nu koopt.
 • Je moet iets langer wachten voor je het binnen hebt.

Hoe bespaar je geld?

 • Je koopt wat je nodig hebt, tenminste als je zoekt naar het gewenste product en deze “afrekent”, als je rond gaat zitten neuzen dan komt er snel meer in je “winkelmandje” terecht. Afgaan op je doel en klaar.
 • Vergelijken! Door te vergelijken bij meerdere webshops kun je soms behoorlijk besparen. Het loont soms echt om even het productnummer of naam te googelen om te kijken welke webshops hetzelfde product aanbieden.
 • Bij elektrische producten worden ook geregeld cashback acties gehouden, check even op de website van de leverancier! Let wel goed op, er zijn altijd kleine lettertjes.
 • Let ook goed op de verzendkosten, bedrijven mogen hier niet meer tot het laatste moment mee wachten dit te vermelden, maar let hier wel goed op. Hierdoor kan het goedkope product toch opeens duurder uitvallen dan verwacht. Het loont dus om te kijken bij andere webshops hoeveel verzendkosten hun rekenen. Het product kan dan duurder zijn, maar door de lage verzendkosten is het uiteindelijk toch goedkoper.
 • Je aanmelden voor nieuwsbrieven. Bij meerdere webshops krijg je €5,00 of zelfs €10,00 korting bij een bestelling als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Ik gebruik hiervoor een oud e-mailadres.
 • Kortingscode en/of kortingsacties. In het afrekenproces is er altijd de mogelijkheid om ergens een code in te vullen. Google simpelweg op actiecode en de betreffende webshop, soms kom je werkende codes tegen, snel verdiend toch.
 • Door te bestellen via Euroclix bouw je clix(punten) op die dan uiteindelijk weer geld waard zijn. Lees hier meer over wat Euroclix inhoudt.

Extra tips voor online aankopen

 • Zeker als je iets besteld bij wat onbekendere webshops, google gewoon simpel op de naam. Als er negatieve reviews zijn over de betreffende webshop dan komen deze echt wel naar boven.
 • Mocht je het toch niet helemaal vertrouwen, kijk waar het bedrijf gevestigd is. Staat er namelijk geen locatie vermeld op de website dan zou ik het niet snel bestellen. Al ligt dit ook aan het aankoopbedrag.
 • Als ik online bestel wil ik het gratis kunnen retourneren. Als een product niet goed is vind ik het vervelend om daar als nog verzendkosten voor te moeten betalen.
 • Koop op rekening! Bij de meeste webshops kan het niet, maar als ze het aanbieden zeker doen. Bol.com bied bijvoorbeeld deze mogelijkheid. Mocht het product dan niet naar wens zijn kun je het retourneren en kost het jou zelf helemaal niks. Er zijn dan ook geen administratieve kosten met terugboeken. Je moet het namelijk goed in de gaten houden.

Doe jij aan online shoppen of gaat je voorkeur uit naar fysieke winkels?

6 gedachtes over “Online shoppen, zo bespaar je geld!

 1. Poeh, ik ben zwaar onder de indruk van al deze handige tips!
  Jij hebt blijkbaar een rijke ervaring in het online shoppen.
  Zelf shop ik niet zo veel, noch fysiek, noch online. Maar wanneer ik op het punt sta om online iets te bestellen, dan ga ik jouw tips hier nog eens een keertje doorlopen.

  1. Haha of het een echt rijke ervaring is weet ik niet, voornamelijk niet teveel willen betalen ;). Winkelen is ook niet mijn hobby, dan het liefst online! Succes met de tips voor een online aankoop!

 2. Wij shoppen voor bepaalde zaken online. Maar niet als ik niet zeker weet dat ik het wil hebben. Om iets terug te sturen moet je toch naar een postkantoor en omdat die links en rechts sluiten, moet ik 20 minuten lopen naar het dichtsbijzijnde, er gaat niet eens een bus naar toe (Voor de duidelijkheid: we hebben geen auto.). Dan kan ik net zo goed op de bus stappen en in 5 minuten bij het winkelcentrum (waar geen postkantoor is…) zijn.

  1. Als het winkelcentrum dichterbij is dan is de keuze inderdaad snel gemaakt. Bij ons in het dorp is weinig keuze qua winkels en veelal duur. Wij moeten echt de auto pakken voor “echte” winkels. Gelukkig hebben wij 2 post punten op loopafstand. Een is zelfs tot 22:00 open, dus op onze avondwandeling gaat het dan mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *