Administratie bijhouden, hoe doen jullie dat?

Administratie bijhouden, hoe doen jullie dat?

administratie

Heel eerlijk gezegd ben ik er niet heel erg goed in. Ik heb verschillende ordners om alles netjes . Alleen ik merk dat de meeste dingen tegenwoordig toch digitaal gaan. Contracten en polissen ontvangen wij allemaal via de mail en ook de loonstroken komen niet meer via de post. Dat betekend dat er nog maar weinig via de post binnenkomt en was ik eerder vrij trouw in alles in de mappen op te bergen, de laatste tijd, lees jaar, slingert het eerst een lange tijd op het bureau rond of vindt ik het op een gegeven moment terug onder in de lade van de dressoir.

Ik vraag mij ook echt af hoe belangrijk het nog is om alles te bewaren. Of althans om alles fysiek te bewaren in mappen? Is digitaal niet ook voldoende? Want een bonnetje voor garantie van een apparaat is het dan voldoende om deze digitaal te kunnen weerleggen? Ik kom er na enige speurwerk op internet nog niet zo 1,2,3 uit of het digitaal kunnen tonen van een kassabon rechtsgeldig is. Handig om dit misschien wel gewoon fysiek te blijven bewaren.

Welke soorten orders hebben wij?

Ondanks dat ik er niet zo trouw meer in ben heb ik voor een paar jaar geleden wel een aantal ordners aangemaakt en wel de volgende:

  • facturen
  • belastingdienst
  • verzekeringen
  • loonstroken en contracten
  • huis
  • opleidingen
  • bankafschriften
  • overige

Zoals je ziet een heel scala aan ordners. Netjes alle bij elkaar opgeruimd en geordend. Maar zoals ik al aangaf, ik was er niet zo trouw meer in en vroeg ik mij af hoe belangrijk het nog is om alles zo netjes te bewaren, aangezien de meeste dingen tegenwoordig digitaal gaat.

Voor een paar maanden geleden ben ik dan ook rigoureus door de mappen gegaan. Alles zit nu verdeeld in drie mappen, dus van acht naar drie ordners, dat geeft een hoop ruimte! Er is voornamelijk veel weg gegaan, zo hadden wij oude loonstroken van acht jaar geleden nog, en ook de bankafschriften, die gewoon opgeslagen staan op de computer zijn weg. Waarom dubbel bewaren? Het neemt alleen maar ruimte in!

Van acht naar drie mappen

administratie

Goed, nu het nog drie ordners zijn geeft dat meer ruimte en overzicht. Wel zitten er nu meerdere “onderwerpen” in één ordner, maar wat geeft dat nou eenmaal? Alleen de facturen hebben nog steeds hun eigen map, dit zijn er altijd toch weer veel. En was ik voor een paar jaar geleden netjes met labelen, voor nu kijk ik er niet naar. Ik heb de mappen zo weinig nodig dat het even kijken welke map je nodig hebt niet zoveel tijd kost.

Hoe heb jij je administratie opgeslagen?

 

Een gedachte over “Administratie bijhouden, hoe doen jullie dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *